Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

«Δροσερός» μπαίνει ο Αύγουστος

Σταδιακή μεταβολή του καιρού με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως από τη Στερεά και βορειότερα και μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε τη Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 30 στη Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στη Νότια Κρήτη και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 34 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νοτιότερα πελάγη τοπικά ισχυροί.
Λίγες νεφώσεις που τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν δίνοντας τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς στην πόλη και στους 30 βαθμούς στα βόρεια και στις ακτές. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.
Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 με 30 βαθμούς. Ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.
Τρίτη 02-08-2011
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αρχικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.
‘Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: μικρή άνοδος στα δυτικά.
Τετάρτη 03-08-2011
Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα νότια.
‘Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Πέμπτη 04-08-2011 και Παρασκευή 05-08-2011
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Την Παρασκευή θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
‘Ανεμοι: στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο την Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις