Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Θάλαμος αερίων η Πτολεμαΐδα

«Κόκκινο» χτύπησε πάλι η ρύπανση το τελευταίο διήμερο στο ενεργειακό λεκανοπέδιο, όπου οι εντατικές δραστηριότητες της ΔΕΗ που σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και τον αέρα δημιουργήθηκε μία αφόρητη κατάσταση για τους κατοίκους της Πτολεμαΐδας.

Οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων σημείωσαν νέο ρεκόρ στις συνήθεις δεινοπαθούσες περιοχές. Αυτές οι περιοχές μετατράπηκαν κυριολεκτικά σε θαλάμους αερίων, αφού πρέπει να ση-μειωθεί ενδεικτικά ότι χθες στις 7:00 το πρωί μετρήθηκαν 619 μg/m3 στον οικισμό της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα και στους Ανάργυρους 218 μg/m3.

Την ίδια ώρα στην Ακρινή μετρήθηκαν 137 μg/m3, στη Μαυροπηγή 128 μg/m3, στην πόλη της Πτολεμαΐδας 79 μg/m3, στην Ποντοκώμη 71 μg/m3 και στο Αμύνταιο 68 μg/m3. Να σημειωθεί ότι το ανώτατο επιτρεπτό μέσο ημερήσιο όριο ανέρχεται σε 50 μg/m3. Περισσότερο βεβαίως υποφέρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, αφού ολόκληρη η λεκάνη των ορυχείων καλύπτεται το τελευταίο διήμερο από ένα πυκνό πέπλο σκόνης, το οποίο δημιουργεί ασφυξία στον εργασιακό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις