Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Χωρίς συναίνεση η συνάντηση Βενιζέλου - Σαμαρά

Την ανάγκη ύπαρξης συναίνεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος περιορίστηκε απλά στο να απέχει (Vid)

 
Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε μία ειλικρινή συνεργασία με την αντιπολίτευση.
"Υπάρχουν πολλά γόνιμα πεδία στα οποία υπάρχει σύγκλιση απόψεων και μπορούν να αποτελέσουν βάση συναίνεσης. Τα πάντα εξαρτώνται από την ειλικρινή, έντιμη και ανοιχτή συνεργασία", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη εθνικής συστράτευσης.
Το ραντεβού, στο οποίο παρόντες ήταν μόνο οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς, κλείστηκε μετά από τηλεφώνημα και πρωτοβουλία του πρώτου, για να ενημερώσει τον πρόεδρο της ΝΔ για τις εξελίξεις στο χώρο της οικονομίας.
Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις κινήσεις της κυβέρνησης σχετικά με την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου, τις αποκρατικοποιήσεις, τις εγγυήσεις που ζητά η Φινλανδία, το ενιαίο μισθολόγιο και την εκτέλεση του προϋπολογισμού.
Ακόμη, ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του μεσοπρόθεσμου, ζητώντας παράταση του χρονικού ορίου εφαρμογής του.
Εκ μέρους της ΝΔ, ανακοινώθηκε πως κατά τη συνάντηση, δεν υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, με τον κ. Σαμαρά να ακούει προσεκτικά, αλλά να μην τοποθετείται στα επί μέρους ζητήματα, για τα οποία ενημερώθηκε.
Όσον αφορά δε τη συναίνεση, παρέπεμψαν στην πρόσφατη συνέντευξη του κ. Σαμαρά στον "Κόσμο του Επενδυτή", όπου ξεκαθάρισε, πως δε θα εκβιάσει την προσφυγή στις κάλπες.
"Η κοινωνία δεν ζητά πάση θυσία συναίνεση σε όλα, ούτε πάση θυσία ρήξη σε όλα. Ζητά καθαρές απόψεις, συνέπεια και ευθύνη", δήλωσε χαρακτηριστικά.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις