Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Πώς αντιδρούν τα κόμματα στο δημοψήφισμα - Εκτάκτως ο Σαμαράς στον ΠτΔ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Απέρριψαν όλα τα κόμματα την προαναγγελία δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση και ζήτησαν άμεση προσφυγή σε εκλογές.


Αμέσως μετά την είδηση για δημοψήφισμα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε εκτάκτως συνάντηση την Τρίτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κύκλοι της αξιωματικής
αντιπολίτευσης δηλώνουν κάθετα αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και αναφέρουν πως είναι μία λύση για να αποχωρήσει ο κ. Παπανδρέου μέσω δημοψηφίσματος.

Εκλογές τώρα ζητά με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, λίγο μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Βρυξελλών. “Η εξαγγελία του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα σημαίνει ότι στήνεται ένας πελώριος μηχανισμός καταναγκασμού του λαού, όπου η κυβέρνηση και η ΕΕ θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, τις απειλές, την προβοκάτσια για να γονατίσουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, για να υφαρπάξουν το ναι στη νέα σύμβαση”, αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

“Το δημοψήφισμα πρόκειται να διεξαχθεί με έναν αντιδραστικό νόμο και βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τη θέση του ΚΚΕ με εκείνη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, παρότι αυτή είναι διαμετρικά αντίθετη, ενώ η στρατηγική της κυβέρνησης ταυτίζεται με της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και των παρατρεχάμενών τους”, προσθέτει.

newsit.gr
Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Για μια ακόμη φορά ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να βάλει τη χώρα σε μια μεγάλη περιπέτεια για να διασώσει το μέλλον το δικό του και του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτή τη μικροκομματική στόχευση θέτει σε κίνδυνο την Ελλάδα και τις επόμενες γενιές της. Είναι καλύτερα αντί να ζητήσουμε από το λαό να πει τι «δεν θέλει», να ζητήσουμε να επιλέξει τι θέλει μέσα από εθνικές εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις