Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ελληνικό σχέδιο Ανάν ! ! !

 

Αμετανόητος ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου επαναλαμβάνει τα διλήμματα , που τέθηκαν στους Κυπρίους, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Σημίτη, με το Σχέδιο Αναν. Τότε που ο αείμνηστος πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος , στο διάγγελμά του προς το Έθνος, με δάκρυα στα μάτια δήλωνε ζητώντας από τους Κυπρίους να καταψηφίσουν το σχέδιο : «Παρέλαβα κράτος δεν θα παραδώσω περιοχή».

Ο Γ. Παπανδρέου απολύτως ανεύθυνος και επικίνδυνος, αντί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ως όφειλε και οι Ευρωπαίοι, ακόμη και το Βερολίνο, συμφωνούν , την οδηγεί σε μια μεγάλη σύγκρουση, με το δημοψήφισμα. Το ερώτημα που θα τεθεί είναι ναι ή όχι στην δεύτερη δανειακή σύμβαση στην οποία προβλέπεται η 20ετης εξαθλίωση των Ελλήνων, η απώλεια του ελέγχου της δημόσιας περιουσίας και η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.

Το δίλημμα όπως τότε με τους Σημίτη – Παπανδρέου στους Κυπρίους που είτε δέχονταν το Αναν και την απώλεια της κυριαρχίας τους, μετατρέποντας την Κύπρο σε διεθνές προτεκτοράτο , μαζί με την ένταξη της στην Ευρώπη, είτε θα απομονώνονταν και θα καταστρέφονταν, αναλόγως θα τεθεί στους Έλληνες. Που είτε θα δεχθούν την απώλεια του Έθνους τους και την κυριαρχία στη χώρα τους , είτε θα κινδυνεύσουν από χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ. Οι Κύπριοι είπαν όχι, μένει τώρα να δούμε τι θα πουν οι Έλληνες.
Ο Παπανδρέου θέτει την Ελλάδα σε μια μεγάλη περιπέτεια, για να διαφύγει των ευθυνών του και της κατακρήμνισης των ποσοστών του κόμματος του με ένα διχαστικό δημοψήφισμα και μια μεγάλη περίοδο πολιτικής αναταραχής και ρευστότητας, απαγορευτικής και για την διαδικασία της ανταλλαγής ομολόγων, με εθελοντικό haircut 50%, που αποφασίσθηκε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής.
Γιατί φυσικά οι τραπεζίτες θα περιμένουν να δουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και αν είναι αυτό αρνητικό, των εκλογών που θα προκαλέσει , προκειμένου να ενταχθούν στην διαδικασία του haircut. Αν το δημοψήφισμα γίνει τον Ιανουάριο, θα βρισκόμαστε τον Φεβρουάριο και η διαδικασία δεν θα έχει ολοκληρωθεί , ενώ ο προϋπολογισμός θα βρίσκεται και αυτός υπό αίρεση. Στο μεσοδιάστημα μπορεί να προκύψει και χρεοκοπία καθόλου επιλεκτική.
Αύριο Τρίτη αρχίζει για τρεις μέρες η συζήτηση περί ψήφου εμπιστοσύνης. Εάν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπερψηφίσουν , πάμε για δημοψήφισμα, διαφορετικά θα πάμε απευθείας σε εκλογές. 

newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις