Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΗΡΑΣ ΑΡΑΦΑΤ

Η δικαιοσύνη της Τυνησίας εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος της Σούχα Αραφάτ, της χήρας του παλαιστίνιου ηγέτη...Γιάσερ Αραφάτ, έγινε σήμερα γνωστό από το υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Το Πρωτοδικείο της Τύνιδας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της Αραφάτ, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης Κάντεμ Ζιν Ελ Αμπιντίν, χωρίς να διευκρινίσει τα κίνητρα της απόφασης αυτής.

Σύμφωνα με τυνησιακούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, η χήρα του παλαιστίνιου ηγέτη διώκεται για διαφθορά στην υπόθεση της "Διεθνούς Σχολής της Καρχηδόνας", την οποία είχε ιδρύσει το 2006 με την Λεϊλά Τραμπελσί, την πρώην πρώτη κυρία της Τυνησίας.

Οι δύο γυναίκες στη συνέχεια ήρθαν σε ρήξη και στις 14 Αυγούστου 2007 ο πρόεδρος της Τυνησίας Ζιν Ελ-Αμπιντίν Μπεν Άλι είχε αφαιρέσει από την κ. Αραφάτ την τυνησιακή υπηκοότητά της και την είχε απελάσει από τη χώρα.

Η Σούχα Αραφάτ είχε εγκατασταθεί τότε στη Μάλτα. 

Η κ. Αραφάτ, Παλαιστίνια στην καταγωγή, ήταν η γραμματέας του ηγέτη της ΟΑΠ (Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης) Γιάσερ Αραφάτ κατά την εξορία του στην Τυνησία από το 1982 ως το 1994. Τον παντρεύτηκε το 1990.

Μετά το θάνατο του παλαιστίνιου ηγέτη, το 2004, επέστρεψε και εγκαταστάθηκε στην Τύνιδα και πήρε την τυνησιακή υπηκοότητα.
 
fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.