Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Έξαλλη η τρόικα με τα κλειστά επαγγέλματα: "Απελευθέρωση ΤΩΡΑ και χωρίς παιχνίδια" - Τι απαιτούν πλέον οι ελεγκτές

- Ζητά άμεσα αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των αμοιβών δικηγόρων, συμβολαιογράφων και μηχανικών
- Χαρακτηρίζει τις προτάσεις της κυβέρνησης ανεπαρκείς και πρόχειρες
- Τελεσίγραφο να έχουν απελευθερωθεί τα ταξί μέχρι τέλος του χρόνου
- Η τρόικα ζητά να τσεκάρει πρώτα εκείνη τις πιθανές εξαιρέσεις από τις απελευθερώσεις

Παρά τις πιέσεις από τους επαγγελματικούς κλάδους για το περιβόητο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, έρχονται και οι πιέσεις από πλευράς τρόικας με τη μόνιμη αντιπροσωπεία στην Αθήνα να ζητά μαζικές αλλαγές και ουσιαστικά να λένε πως η απελευθέρωση των επαγγελμάτων που κομίζει η κυβέρνηση δεν είναι ουσιαστικά απελευθέρωση.

Οι ελεγκτές της τρόικας φέρονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι από την μέχρι τώρα πορεία της συγκεκριμένης μεταρρύθμισης, καθώς θεωρούν πως ουσιαστικά η εφαρμογή του νόμου είναι ανεπαρκής και παραμένει ανενεργός, ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται σε πλήρη ισχύ από την 1η Ιουλίου.

Συγκεκριμένα η τρόικα πλέον μετά τις παλινωδίες της προηγούμενης κυβέρνησης απαιτεί:

- Αλλαγές και των 15 προεδρικών διαταγμάτων που αφορούν στα επαγγέλματα του δικηγόρου, του συμβολαιογράφου, του αρχιτέκτονα, του μηχανικού και του ορκωτού λογιστή.

- Άμεση εφαρμογή της μείωσης του περιθωρίου κέρδους για τους φαρμακοποιούς.

- Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να έχει απελευθερωθεί κανονικά το επάγγελμα των ταξί και να ξεκινήσει φυσικά ο διάλογος για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ

- Άμεση κατάθεση τοιυ πολυνομοσχεδίου με το οποίο καταργούνται όλοι οι περιορισμοί στην άσκηση του επαγγέλματος εκατοντάδων κλάδων. Μοναδικές εξαιρέσεις που επιτρέπουν οι ελεγκτές της τρόικας είναι όσες δικαιολογούν το δημόσιο συμφέρον και πρέπει πρώτα να συμφωνήσει η τρόικα.

Ωστόσο, η τρόικα δεν έχει μόνο απαιτήσεις αλλά επισημαίνει με νόημα πως οι ρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση είναι όχι μόνο πρόχειρες και ανεπαρκείς και ζητάει επιπλέον διευκρινίσεις από τα υπουργεία. Ζητάνε επίσης επιτακτικά η κυβέρνηση να ανακοινώσει άμεσα ολόκληρη λίστα με τους επαγγελματίες που θα απελευθερωθούν ή όχι.

Τέλος, οι ελεγκτές της τρόικας ζητά μέχρι τέλος του χρόνου να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των αμοιβών των δικηγόρων, συμβολαιογράφων και των μηχανικών.

newsit.gr

Eυχαριστούμε για την επίσκεψή σου στον ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ.
Μας βοηθάς αν κάνεις ένα κλικ  στις διαφημίσεις της σελίδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις