Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Η «χρυσή συνταγή» της ευτυχίας στις γυναίκες!

 

Η «χρυσή συνταγή» της ευτυχίας στις γυναίκες!Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί αλλά απάντηση δεν έχεις βρει; Τι είναι άραγε αυτό που θα σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένη; Υπάρχει «χρυσή συνταγή» για την ευτυχία; Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως την βρήκαν!

Ποια είναι η συνταγή της ευτυχίας;
Είναι τα πολλά λεφτά, η επαγγελματική καταξίωση ή μήπως η απόκτηση παιδιών και η οικογένεια που δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για έναν βίο… ανθόσπαρτο;
Η ευτυχία βρίσκεται σε όλα μαζί τα παραπάνω, αλλά ποτέ χωριστά! Σύμφωνα με Αμερικανούς μελετητές, για να είναι πετυχημένη η «συνταγή» της ευτυχίας, χρειάζεται μείγμα όλων των παραπάνω «συστατικών»!
Δεμένη οικογένεια, καριέρα, καλοί φίλοι και ένα υγιές εισόδημα είναι όλα όσα κάνουν μια γυναίκα ευτυχισμένη, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Αν λοιπόν κάνεις μια δουλειά που σε ολοκληρώνει, έχεις δίπλα σου φίλους και οικογένεια που σε αγαπούν και βγάζεις τόσα χρήματα όσα σου χρειάζονται για να ζεις μια αξιοπρεπή ζωή τότε μάλλον έχεις ήδη αγγίξει την ευτυχία!
Το κλειδί είναι η ισορροπία
Οι μελετητές εξέτασαν τις συνήθειες και τη συμπεριφορά γυναικών ηλικίας 45-55 ετών, προσπαθώντας να καταλήξουν στο τι κάνει μια γυναίκα ευτυχισμένη!
Αυτό που διαπίστωσαν είναι πως η ισορροπία και η κάλυψη τόσο των συναισθηματικών όσο και των κοινωνικών μας αναγκών είναι το κλειδί για μια ζωή ευτυχισμένη, δίχως άγχος και στεναχώριες.
Αντί λοιπόν να προσπαθείς με κάθε τρόπο να αγγίξεις την κορυφή, ίσως θα έπρεπε να αναζητήσεις τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρεις να βρεις την ισορροπία αυτή στη ζωή, που θα σου προσφέρει γαλήνη, ηρεμία και ικανοποίηση.
Τα μυστικά της ευτυχίας
Μην είσαι τεμπέλα, η δουλειά κάνει καλό
Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι πως ανάμεσα στα κλειδιά που ανοίγουν την πόρτα της ευτυχίας, αντίθετα με όσα πιστεύαμε είναι και η εργασία.
Αν και τα χρήματα δεν κατατάσσονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων των ευτυχισμένων γυναικών, όπως φαίνεται η εργασία είναι αρκετά σημαντική για μια γυναίκα. Οι περισσότερες από τις γυναίκες που πλέουν σε πελάγη ευτυχίας εργάζονται και μάλιστα με ωράριο πλήρους απασχόλησης.
Άλλωστε, όσες έχουν μεγάλο σκορ στο δείκτη ευημερίας δηλώνουν πως αντλούν ικανοποίηση από την εργασία τους και το κοινωνικό τους περιβάλλον και αυτά είναι που δίνουν ένα επιπλέον νόημα στη ζωή τους. Ωστόσο και σε αυτήν την περίπτωση ισχύει ο κανόνας «Παν μέτρον άριστον». Υπερβολές και εξαντλητικά ωράρια φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα καθώς δεν σου επιτρέπουν να βρεις την απαραίτητη ισορροπία στη ζωή σου.
Μείνε μακριά από την ένταση της πόλης
Η πλειοψηφία επίσης των ικανοποιημένων γυναικών ζουν μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς και την ένταση της πόλης, σε αποκεντρωμένες περιοχές και όχι σε μεγάλα αστικά κέντρα. Οι περισσότερες από αυτές μένουν σε μικρές πόλεις οπότε δε χρειάζονται να «παλεύουν» με το χρόνο και να διανύουν μεγάλες αποστάσεις ενώ για τις μετακινήσεις τους δεν απαιτείται αυτοκίνητο. Με άλλα λόγια, έχουν καταφέρει να γλιτώσουν από όλες τις στρεσογόνες καταστάσεις μιας μεγαλούπολης.
Ακόμη όμως κι αν ζεις στην πρωτεύουσα ή σε κάποια άλλη μεγαλούπολη, υπάρχει ελπίδα! Προσπάθησε να αποβάλλεις το άγχος και την ένταση προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης στον εαυτό σου. Μπορεί το αποτέλεσμα να μη είναι από την αρχή το επιθυμητό, σύντομα όμως θα δεις διαφορά. Όταν μάθεις να διαχειρίζεσαι το στες της καθημερινότητας, θα έχεις φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση της ευτυχίας.
Απόφευγε εντάσεις για αρμονική οικογενειακή ζωή
Λέγεται πως κάθε γυναίκα ολοκληρώνεται με την απόκτηση της δικιάς της οικογένειας. Κι όμως, αναλύοντας τα ευρήματα της έρευνας μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως η δημιουργία οικογένειας από μόνη της δεν φέρνει την ευτυχία ακόμη κι αν συνυπάρχουν οι υπόλοιποι παράγοντες.
Αυτό που έχει σημασία και σε αυτήν την περίπτωση είναι η γαλήνη. Ένας πιστός και τρυφερός σύζυγος, ο επιμερισμός εργασιών αλλά και ευθυνών σε όλα τα μέλη της οικογένειας αλλά και μια καλή σχέση με τα πεθερικά και την οικογένεια του συντρόφου μας, δημιουργεί ένα πολύ θετικό κλίμα και μια οικογενειακή θαλπωρή. Αντίθετα, όταν εντάσεις και δυσάρεστες καταστάσεις κάνουν την εμφάνισή του, η ισορροπία διαταράσσεται κι εσύ κατακλύζεσαι από αρνητικά συναισθήματα.
Για εσένα νοιάσου και γυμνάσου
Η άσκηση είναι επίσης πολύ σημαντική για την κατάκτηση της ευτυχίας. Τριάντα λεπτά γυμναστικής ημερησίως, έξι φορές την εβδομάδα, σε συνδυασμό με μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή σε βοηθά να μένεις σε φόρμα και να διατηρείς τη γραμμή σου, τονώνοντας την αυτοπεποίθησή σου!

womenonly.gr
Eυχαριστούμε για την επίσκεψή σου στον ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ.
Μας βοηθάς αν κάνεις ένα κλικ  στις διαφημίσεις της σελίδας!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις