Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΜΚΟ: Το "μακρύ χέρι" των ΗΠΑ σε Ελλάδα και Αν. Ευρώπη


Τελικά κάτι περισσότερο γνώριζε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας όταν πριν από τέσσερις εβδομάδες κατηγορούσε ευθέως τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν στοιχεία εντός της Ρωσίας που επιθυμούν την πρόκληση ταραχών, δίνοντας έτσι ένα ψυχροπολεμικό κλίμα στις σχέσεις των δύο κρατών.
Η επιβεβαίωση των καταγγελιών του Ρώσου πρωθυπουργού έρχεται από τα πλέον επίσημα χείλη της αμερικανικής κυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα από τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Philip H. Gordon, ο οποίος μιλώντας στις 14 Δεκεμβρίου του 2011 στα μέλη της Γερουσίας Διεθνών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας (
Όπως δήλωσε ο Αμερικανός υφυπουργός «Πρόσφατα, η χρηματοδότηση των ΗΠΑ χρησιμοποιήθηκε για την υποστήριξη ανεξάρτητης παρακολούθησης των εκλογών στη Δούμα. Είμαστε ευγνώμονες που υπάρχει μια σειρά διαβουλεύσεων με το Κογκρέσο σε μια τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο και έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουμε την προσπάθεια δημιουργίας ενός ταμείου για την υποστήριξη Ρωσικών ΜΚΟ για μια πιο “ανοιχτή” κοινωνία».
Συμπληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Αμερικανός υφυπουργός ανέφερε στα μέλη της Επιτροπής ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ συζητά αυτή την περίοδο με το Κογκρέσο την δημιουργία ενός νέου χρηματοδοτικού πακέτου για την υποστήριξη ρωσικών ΜΚΟ οι οποίες θα έχουν ως αποστολή τους την προώθηση μία πιο πλουραλιστική και πιο "ανοικτή" κοινωνία. Η χρηματοδότηση του νέου αυτού προγράμματος θα προέρθει από τα κονδύλια της αμερικανικής επενδυτικής βοήθειας προς την Ρωσία.
Υπενθυμίζεται που κατά τις πρόσφατες εκλογές στην Ρωσία όπου ο Β. Πούτιν είχε γίνει στόχος της δυσαρέσκειας μερικών εκατοντάδων Ρώσων διαδηλωτών του κόμματος "Γιαμπλόκο", είχε καταγγείλει ότι οι διαδηλωτές παίζουν παιχνίδια ξένων συμφερόντων. «Είμαστε όλοι ενήλικες εδώ και καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι από τους διοργανωτές ενεργούν σύμφωνα με ένα γνωστό σενάριο και τα δικά τους μισθοφορικά πολιτικά συμφέροντα».
Απόδειξη δε της σοβαρότητας με την οποία η ρωσική ηγεσία χειρίστηκε τις διαδηλώσεις ήταν η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της πολιτικής ρωσικής ηγεσίας και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, με αντικείμενο την αναχαίτιση της διείσδυσης ξένων στοιχείων μεταξύ των διαδηλωτών.
Στην σύσκεψη είχαν συμμετάσχει οι υπουργοί Εσωτερικών και Άμυνας, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) και επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών. Στόχος της συνάντησης ήταν να αποφασιστεί με ποιο τρόπο μπορούν να αντιμετωπιστούν οι διαδηλώσεις.
Μετά από όλες αυτές τις αποκαλύψεις δημιουργείται το εξής ερωτηματικό για την Ελλάδα. Με ποια λογική ιδρύθηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια δεκάδες ΜΚΟ με περίεργες δραστηριότητες, όπως οι συνεχόμενες καταγγελίες της Ελλάδας στα διεθνή Fora για θέματα που άπτονται την εθνική ασφάλεια και την δημόσια τάξη ;
Από πού χρηματοδοτούνται αυτές οι ΜΚΟ οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις έχουν δείξει μηδενικό έργο αναφορικά με το αντικείμενο τους και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι οργανώσεις βιτρίνα ; Ποια άτομα καλύπτονται πίσω από αρκετές ΜΚΟ με περίεργες δραστηριότητες και τελικά ποιος ελέγχει από πού χρηματοδοτούνται και ποια συμφέροντα βρίσκονται πίσω από αρκετές ελληνικές ΜΚΟ με «ενδιαφέρον» έργο. 
Η αμερικανική ομολογία από τα πλέον επίσημα χείλη για χρηματοδότηση ρωσικών ΜΚΟ και λοιπών ρωσικών οργανώσεων που προωθούν την «ανοικτή» κοινωνία και την καταπολέμηση της διαφθοράς και άλλες «ωραίες ευγενείς ιδέες» φέρνουν στην επιφάνεια μία παλιά συνέντευξη του George Soros στο CNN όπου είχε εκμυστηρευτεί ότι χάρις στις αντίστοιχες οργανώσεις που είχε ιδρύσει σε χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλόκ κατάφερε να διαβρώσει τα καθεστώτα και συνέβαλε στην τελική πτώση τους (Hungarian-born investor and philanthropist George Soros pumped hundreds of millions of dollars into foundations in Eastern Europe dedicated to promoting the idea of the "open society" and challenging the region's Soviet-backed regimes. Since then his Open Society Institute has evolved into a network of foundations and offices working in over 60 countries. Here, writing exclusively for CNN.com, he describes how the work of his foundations ultimately contributed to the collapse of communism)(http://edition.cnn.com/2009/WORLD/europe/07/27/aoc.soros.opensociety/index.html).
Μήπως τελικά επιβεβαιώνονται οι αναλυτές που προσδιορίζουν τις ΜΚΟ ως το σύγχρονο «Δούρειο Ίππο»  των κοινωνιών ;  
defencenet.gr
http://london.usembassy.gov/europe024.html) δήλωσε ξεκάθαρα ότι οι ΗΠΑ έχουν δαπανήσει από το 2009 μέχρι και φέτος 160 εκατ. δολάρια για υποστήριξη προγραμμάτων στη Ρωσία, όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, την καταπολέμηση της διαφθοράς, για την κοινωνία των πολιτών, των ανεξάρτητων ΜΜΕ, της χρηστής διακυβέρνησης και τις δημοκρατικές πολιτικές διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.