Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Καταρρέει ο δικομματισμός… Πρώτη δύναμη ο ΚΑΝΕΝΑΣ

Στη δεκαετία του 70′ επιστρέφει το ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά τα ποσοστά του, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σταθερό προβάδισμα 8,8 μονάδων, ωστόσο την πρωτιά έχει η αδιευκρίνιστη ψήφος που αγγίζει το 29,5%.


Συγκεκριμένα, ως προς την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 21,4%, το ΠΑΣΟΚ 12,6%, το ΚΚΕ 9,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,2%, ΛΑΟΣ 5,3%, η Δημοκρατική Αριστερά 5%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2,8%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5% και το Άρμα Πολιτών 1%.


Άλλο κόμμα δήλωνει ότι θα ψηφίσει το 4,4% των ερωτηθέντων.


Σύμφωνα με την έρευνα, αν στις επόμενες εκλογές δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 40,1% θα προτιμούσε για πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο και το 35,4% τον αρχηγό του πρώτου κόμματος.


Ο Λουκάς Παπαδήμος συγκεντρώνει τις περισσότερο θετικές γνώμες των ερωτηθέντων (66%), και ακολουθούν οι Φ.Κουβέλης (51,4%), Αντ.Σαμαράς (35%), Αλ.Τσίπρας (30,6%), Αλ.Παπαρήγα (26%), Γ.Καρατζαφέρης (22,2%), Ντ.Μπακογιάννη (21%) και Γ.Παπανδρέου (18,8%).


Εκλογές τον Απρίλιο


Σε ερώτηση σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, το 56,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν τον Απρίλιο, ενώ το 37,7% στο τέλος της τετραετίας.


Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, το 56,9% θεωρεί πως τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση πρέπει να συντονιστούν για σκληρότερη διαπραγμάτευση ενώ το 34,4% η διαπραγμάτευση να γίνει από κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.


Προβάδισμα Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ


Σχετικά με την διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, η συντριπτική πλειοψηφία (72,7%), θεωρεί ότι πρέπει η διαδικασία να ολοκληρωθεί πριν τις εκλογές.


Οι πολίτες πάντως δείχνουν να αδιαφορούν για το ΠΑΣΟΚ, καθώς σε περίπτωση που στηθεί ανοιχτή κάλπη το 77,1% δηλώνει ότι σίγουρα ή μάλλον σίγουρα δεν θα πήγαινε να ψηφίσει.


Σε ερώτηση για το ποιον θα ψήφιζαν για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, αν συμμετείχαν στη διαδικασία, το 29,8%, απαντά τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το 27,4% τον Ανδρέα Λοβέρδο.


Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 28 και 29 Δεκεμβρίου πανελλαδικά, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, σε 1.004 άτομα με στοιχεία σταθμισμένα με την ψήφο του 2009.

ΠΗΓΗ ΑΠΟ ΤΟ tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.