Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου στην 117ΠΜ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε τις παρακάτω δηλώσεις στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 117ΠΜ στην Ανδραβίδα.


«Ενημερώθηκα στην 117ΠΜ για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Μονάδας, αλλά και τη γενικότερη δραστηριότητά της.
Είχα την ευκαιρία, επίσης να απευθυνθώ στο σύνολο των υπηρετούντων εδώ αξιωματικών, υπαξιωματικών σμηνιτών γυναικών και ανδρών, να τους μεταφέρω ένα μήνυμα αναγνώρισης της ελληνικής Πολιτείας, για τη σπουδαία αποστολή που επιτελούν, που έχει ως πρωταρχικό σκοπό τη διατήρηση και διασφάλιση της ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της χώρας μας που αυτό τον καιρό κάτω από τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και τη δυσμενή συγκυρία που έχει προκαλέσει η γενικευόμενη οικονομική κρίση, αντιλαμβάνεστε όλοι πόσο απαραίτητο είναι μαζί με το αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών.


Θα ακολουθήσει επίσκεψή μου στον Άραξο όπου θα έχω, επίσης, την ευκαιρία να ενημερωθώ και να απευθυνθώ και στα εκεί στελέχη μας. Εκείνο που ήθελα να πω είναι ότι σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, το εθνικό μας αμυντικό σύστημα και αντέχει και ανταποκρίνεται πλήρως στην αποστολή του.


Αυτό έχει να κάνει με την καλή δουλειά που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν, αλλά κυριότερα και ειδικότερα με το γεγονός ότι το στρατιωτικό μας δυναμικό όλων των κλάδων, όλων των βαθμίδων, διαπνέεται από υψηλό αίσθημα δημοσίου καθήκοντος, εθνικού χρέους και διακρίνεται για το φρόνημά του. Αυτό το φρόνημα δεν θα αφήσουμε σε καμία περίπτωση, παρά την πίεση των καιρών, να πέσει. Πήρα την διαβεβαίωση από όλους, ότι είναι έτοιμοι να κάνουν το καθήκον τους αν χρειαστεί, που ούτως ή άλλως το κάνουν και αυτήν την περίοδο της ειρήνης.


Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς. Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα πέραν των όσων γράφονται και ακούγονται αυτόν τον καιρό. Η Ελλάδα του καθήκοντος, του χρέους, της τιμής, των αξιών».




Δημοσιογράφος: Σχετικά με τη λειτουργία του Αεροδρομίου, ως πολιτικό. Είχατε πει, ως Υπουργός Τουρισμού ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει. Σήμερα ως Υπουργός Εθνικής Αμύνης τι λέτε;


Δ. Αβραμόπουλος: Είναι γνωστό ότι δεν αλλάζω θέση κάθε φορά που αλλάζουν τα καθήκοντά μου. Θυμάμαι την τότε επίσκεψή μου με την ιδιότητά μου, ως Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, όπου συζήτησα με όλους τους παράγοντες του Νομού Ηλείας. Εκείνο που πρέπει να πω για μία ακόμα φορά, είναι ότι αυτός ο ευλογημένος τόπος έχει τεράστιες αναξιοποίητες δυνατότητες ανάπτυξης.


Ο τουρισμός πρέπει να είναι μία εκ των πολιτικών αιχμής για το μέλλον αυτού του τόπου. Η τουριστική ανάπτυξη, βέβαια, περνάει από τις υποδομές. Υποδομές είναι τα καλά νοσοκομεία, υποδομές είναι, όμως και οι διευκολύνσεις για τις μεταφορές, επίγειες και εναέριες. Αυτό το αεροδρόμιο που είναι ένα από τα πιο σύγχρονα, με μεγάλες δυνατότητες μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του και στην πολιτική αεροπορία, και μέσω αυτής, στην τουριστική ανάπτυξη.


Είμαι ενήμερος των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά και του γεγονότος ότι τότε είχαμε αρχίσει να εκπονούμε στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης μία μελέτη για την γενικότερη αξιοποίηση των υποδομών μας στην περιοχή


Μένω συνεπής σε αυτά που είχα πει τότε και έχω δώσει οδηγίες να εκπονηθεί μια πλήρης μελέτη, ώστε παρά το γεγονός ότι έχουμε δημοσιονομικές πιέσεις αυτόν τον καιρό μέσω άλλων προγραμμάτων, να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την αξιοποίηση αυτού του αεροδρομίου. Σύντομα, θα είμαι σε θέση να κάνω ανακοινώσεις. Ίσως τώρα, περισσότερο από ποτέ να είναι ευκαιρία και δυνατότητα να ενισχυθεί η υποδομή της Ηλείας.


Δημοσιογράφος: Πριν ολοκληρωθούν οι όποιες εγκαταστάσεις για το συγκεκριμένο έργο, θα μπορούσε να λειτουργήσει, κατά μια έννοια ημιτελώς, για πτήσεις τσάρτερ κάποιος αεροδιάδρομος;


Δ. Αβραμόπουλος: Αυτό δεν εξαρτάται μονάχα από το τι θέλουμε εμείς, αλλά από το τι απαιτήσεις έχουν θέσει και οι πολιτικές υπηρεσίες, όπως επίσης και οι εταιρείες. Απαιτούνται όμως κάποιοι όροι ασφάλειας. Τα στρατιωτικά αεροδρόμια διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό από τα πολιτικά για αυτό και πρέπει να γίνουν κάποιες προσαρμογές. Το θέμα είναι τι θέλουμε να κάνουμε. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Θέλουμε να συνδυάσουμε τις υπηρεσίες που προσφέρει αυτό το αεροδρόμιο για στρατιωτικούς σκοπούς με πολιτικούς σκοπούς και το κυριότερο να το εντάξουμε σε ένα πρόγραμμα για την ενίσχυση των υποδομών, για την τουριστική ανάπτυξη.


Ας μείνουμε, λοιπόν σε αυτό σήμερα. Η βούληση υπάρχει, η θέληση υπάρχει, η απόφαση θα ληφθεί. Αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνονται σοβαρά, γιατί πολλές φορές στο παρελθόν έχουν ακουστεί μεγάλα λόγια και υποσχέσεις και τελικά μετά από χρόνια, τα ίδια λέγονται. Αυτή τη φορά, κάτι θα γίνει και θα είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις