Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Θέμα παραμονής στην κυβέρνηση θέτει ο Καρατζαφέρης.....Σιγά τα αυγά....Θα ξανακάνει άλλη μια κωλοτούμπα.

Σε σύσκεψη με τα στελέχη του κόμματος προχωρά αύριο Τετάρτη στις 10.30 το πρωί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης προκειμένου να αποφασίσουν εάν το κόμμα θα εξακολουθήσει να στηρίζει την κυβέρνηση.



Ο κ. Καρατζαφέρης παρουσιάζει ως βασικές αιτίες της αποχώρησης μια σειρά από διατάξεις του υπουργείου Δικαιοσύνης όπως το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση.....
των φυλακών που προβλέπει αποφυλάκιση ακόμα και για εκείνους που έχουν καταδικαστεί για κακουργήματα, το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά αλλά και αυτό για την δίκαιη δίκη που μετατρέπει από κακούργημα σε πλημμέλημα την διακίνηση λαθρομεταναστών.


Από την άλλη ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου μιλά για «πολιτικές σκοπιμότητες» στις οποίες δεν θα συμμετάσχει. Παρά ταύτα λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αποσυμφόρηση των φυλακών προχώρησε σε μια σειρά από αλλαγές μεταξύ των οποίων και η απόσυρση της ρύθμισης που προέβλεπε διαδικασίες αποφυλάκισης για εκείνους που έχουν διαπράξει κακουργήματα και είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 χρόνια τονίζοντας ότι είναι «Μια υποχώρηση στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου. Δεν θα βάλω εγώ σε αμφισβήτηση την συνοχή της κυβέρνησης και δεν θα δεχθώ αν προκύψουν οποιαδήποτε αποτελέσματα ότι είμαι εγω ηθικός αυτουργός επειδή κάποιος βγήκε έξω και διέπραξε το έγκλημα».


Επιπροσθέτως επισήμανε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία ο πρωθυπουργός του επισήμανε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μην διαταραχθεί η κυβερνητική συνοχή και πως από εκεί και πέρα είναι δική του αρμοδιότητα να συνεννοηθεί με τους αρχηγούς των κομμάτων για τα θέματα που προκαλούν τριβές.


Με τον τρόπο αυτό ο κ. Παπαϊωάννου ικανοποίησε ένα από τα αιτήματα των βουλευτών της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Επιπροσθέτως, ο υπουργός δικαιοσύνης ξεκαθάρισε ότι θα φέρει το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά αν και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μια σειρά αλλαγών.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις