Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Έως τις 15 Ιουνίου η υποβολή φορολογικής δήλωσης για μισθωτούς-συνταξιούχους

Παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικων δηλώσεων, όπως προβλέπεται σε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου. Ειδικά για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ορίζεται ως και τις 15 Ιουνίου.



Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα είναι οι ακόλουθες:


- Μέχρι και τις 30/4/2012 για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των ΟΕ, ΕΕ, κοινωνιών, κοινοπραξιών κλπ, καθώς και όλων των νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ανεξάρτητα της κατηγορίας βιβλίων του ΚΒΣ που τηρούν.


- Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των ΑΕ, ΕΠΕ δεν μεταβάλλεται και θα υποβληθούν κανονικά στις 10/5/2012. Ειδικά για τις ΑΕ η ημερομηνία υποβολής κλιμακώνεται, ως γνωστόν, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.


- Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος όλων των υπόλοιπων υπόχρεων φυσικών προσώπων (ατομικών επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών, γεωργικών εισοδημάτων, μισθωτών κλπ), ορίζεται μέχρι και τις 15/6/2012.


- Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής με ηλεκτρονικό τρόπο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2012 (Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων ορίζεται η 31/7/2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις