Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΤΡΑ: Οι μηχανικοί κατέλαβαν την Τράπεζα της Ελλάδος [βίντεο]

ΠΑΤΡΑ: Οι μηχανικοί κατέλαβαν την Τράπεζα της Ελλάδος [βίντεο]Σε αποκλεισμό της Τράπεζας της Ελλάδος στην Πάτρα, προχώρησαν οι επιστημονικοί σύλλογοι της πόλης από τις 11:00 σήμερα μέχρι τις 12:00.



Η κινητοποίηση εντάχθηκε στο πλαίσιο δράσης απέναντι στις πολιτικές του Μνημονίου, στις οποίες πρωταγωνιστούν οι επιστημονικοί φορείς της χώρας.


Συγκεκριμένα στον αποκλεισμό συμεμτείχαν το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών και τον Ιατρικό Σύλλογο.


Με αυτήν την κινητοποίηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών:


«Αναδεικνύουμε την αντίδραση των Μηχανικών στην καταλήστευση των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ από την Κυβέρνηση και την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία φτωχοποιεί το πιο εύρωστο Ταμείο Ασφάλισης της Χώρας και οδηγεί στην κατάλυση του συνταγματικά κατοχυρωμένου, δικαιώματος της κοινωνικής ασφάλισης.


Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στην άδικη, παράλογη και εξοντωτική αύξηση των εισφορών των Μηχανικών.


Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους Επιστημονικούς Φορείς και την Κοινωνία στον αγώνα ενάντια στην πολιτική των μονόδρομων της ύφεσης, της κοινωνικής εξαθλίωσης και της κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας .


Οι Επιστημονικοί Φορείς σε συντονισμό με τους Κοινωνικούς Φορείς στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης και αντίστασης στην Τρόικα και στους «υπαλλήλους» της.»


Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα του dete.gr

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις