Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Φαρμακοποιοί. . Ξεκινάμε απεργία διαρκείας

Με την πιο σκληρή απεργία στην ιστορία του κλάδου απείλησε σήμερα ο πρόεδρος των φαρμακοποιών της Αττικής εάν το υπουργείο Υγείας επιμείνει στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού κατά την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου του Μνημονίου 2, που συζητείται σήμερα Τετάρτη στη Βουλή.

«Πάμε για μεγάλες συγκρούσεις» δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κ Λουράντος, ανακοινώνοντας οτι στη ......γενική συνέλευση του συλλόγου τη Δευτέρα θα προτείνει γενική απεργία διαρκείας των φαρμακείων χωρίς καν διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα από την ερχόμενη Τρίτη! Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται για όσες ημέρες διαρκέσει η απεργία, εφόσον περάσει η σχετική πρόταση, μόλις από ένα φαρμακείο σε ολόκληρη την Αθήνα και ένα στον Πειραιά.


«Το λένε επειδή είναι εξοργισμένοι» δήλωσε , ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος μόλις ενημερώθηκε για τις προθέσεις των φαρμακοποιών και πρόσθεσε: «Ελπίζω οτι η γενική συνέλευση τη Δευτέρα θα δείξει την απαιτούμενη ψυχραιμία», αφού με μια τέτοια απεργία, αργά ή γρήγορα θα μπορούσε να τεθεί θέμα κινδύνου της δημόσιας υγείας.


Οι φαρμακοποιοί πάντως δείχνουν ανυποχώρητοι στο θέμα της απελευθέρωσης ενώ όπως υποστηρίζουν οι νέες ρυθμίσεις θα επιφέρουν τεράστια ρύθμιση στο ποσοστό κέρδους των φαρμακείων.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις