Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων από το φορέα διαχείρισης εθνικού πάρκου Δέλτα Έβρου

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων 2012, γιορτάστηκε στις 22 Φεβρουαρίου στην Καππαδοκική Εστία στην Αλεξανδρούπολη.
Η εκδήλωση είχε αρχικά προγραμματιστεί στις 2 Φεβρουαρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας.



Πριν 41 χρόνια υπογράφηκε η Σύμβαση Ραμσάρ, στην οποία η χώρα μας έχει εντάξει δέκα υγροτόπους διεθνούς σημασίας, συμπεριλαμβανομένου και του Δέλτα Έβρου. Σε ανάμνηση της υπογραφής της σύμβασης κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων.


Το θέμα της φετινής γιορτής ήταν «Τουρισμός σε υγροτόπους – Μια αξέχαστη εμπειρία» και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αξία που έχει το Δέλτα Έβρου και οι υγρότοποι γενικότερα για τον οικοτουρισμό.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 400 μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Αλεξανδρούπολης.


Οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν οι μαθητές περιλάμβαναν: προβολή με θέμα «Η αξία των υγροτόπων για τον τουρισμό», ζωγραφική, κατασκευή και εκπαιδευτικές δραστηριότητες ανακάλυψης. Σε όλα τα παιδιά μοιράστηκαν αναμνηστικά και έντυπο υλικό από το Δέλτα Έβρου.


Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου που υλοποίησε την εκδήλωση θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Σύλλογο Καππαδοκών Έβρου «Οι Τρεις Ιεράρχες» για την παραχώρηση της Εστίας, καθώς και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου για τη συνεργασία.



Ελένη Μακρυγιάννη
Συντονίστρια
Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις