Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Oι… δυναμιτιστές της δημοκρατίας

του δημοσιογράφου Γιώργου Τσιούνη

Εκ των έσω υπονομεύεται και δυναμιτίζεται η δημοκρατία μας! Και το χειρότερο είναι ότι η υπονόμευση, η ύπουλη απόπειρα της «δολοφονίας» της δημοκρατίας μας που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα πολλών γενεών, γίνεται από κάποιους, ελάχιστους, επίορκους εθνοπατέρες, οι οποίοι σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης για την Ελλάδα και τον λαό μας που κάνει θυσίες, αποσύρουν τεράστια ποσά από τις ελληνικές τράπεζες για να τα καταθέσουν σε τράπεζες της Ελβετίας και.....

άλλων χωρών!


Μερικοί βέβαια απ’ αυτούς υποστηρίζουν πως έχουν βγάλει τα ποσά αυτά νόμιμα, παραβλέποντας όμως την ηθική διάσταση του εγχειρήματός τους, διότι απλούστατα τους συμφέρει να την αποσιωπούν!


Με άλλα λόγια υποστηρίζουν την καταρριφθείσα και αποδοκιμασθείσα απ’ όλους θεωρία, ότι το νόμιμο είναι και ηθικό!


Έτσι, αυτοί οι λίγοι εθνοπατέρες, οι βουλευτές μας, οι εκπρόσωποι του λαού μας, αντί να αγωνίζονται για την προσέλκυση κεφαλαίων στην Ελλάδα, «μεταναστεύουν» τα χρήματα που, πιθανόν, νόμιμα, κέρδισαν οι ίδιοι στην Ελλάδα, σε άλλες χώρες!


Μπράβο τους…


Είναι άξιοι της πατρίδας…


Ωστόσο, δεν είναι οι μόνοι που ενεργούν κατά τον ανήθικο, ίσως παράνομο, και πάντως καταδικαστέο και αντεθνικό αυτόν τρόπο.


Είναι και οι μεγιστάνες του πλούτου, οι φοροφυγάδες, οι καταχραστές του δημόσιου χρήματος, οι απατεώνες και πολλοί άλλοι που βγάζουν τα αμαρτωλά χρήματά τους στην Ελβετία ή αλλού για να τα εξασφαλίσουν.


Βεβαίως, για όλους και ιδιαίτερα για τους εθνοπατέρες, ισχύει, πάντοτε, το «πόθεν έσχες», το οποίο όμως έχει κενά και «παραθυράκια» που οι λίγοι, επαναλαμβάνω, επιτήδειοι εκμεταλλεύονται, με βαρβαρότητα και χωρίς αιδώ!


Έτσι, εμφανίσθηκαν πολιτικοί, πρώην βουλευτές και υπουργοί, στελέχη κομμάτων, άτομα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά προβεβλημένα, να βγάζουν μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό ή να αγοράζουν στο Λονδίνο αλλά και στην Αθήνα, ακίνητα μυθώδους αξίας.


Κάποιοι από αυτούς τους κυρίους, που εμείς ψηφίσαμε και δυστυχώς εκλέξαμε, βρίσκονται ήδη ενώπιον της δικαιοσύνης.


Και όλα αυτά ενώ οι μισθοί, τα μεροκάματα, οι συντάξεις μειώνονται συνεχώς, πετσοκόβονται και οι επαγγελματίες κλείνουν τα μαγαζιά τους.


Οι κατώτερες και μεσαίες εισοδηματικές τάξεις τα έχουν δώσει όλα, στερούνται, υποφέρουν, πηγαίνουν στα συσσίτια, για την σωτηρία της χώρας, για να ξαναδούμε καλύτερες ημέρες.


Οι υποτιθέμενοι λοιπόν στυλοβάτες της δημοκρατίας δεν διστάζουν να την πυροβολούν, να την εκτελούν για να τα οικονομούν καλύτερα και να κρύβονται πίσω από τα λεγόμενα… προσωπικά δεδομένου και τις άλλες σιχαμερές προσωπίδες τους!


Η κατάσταση δεν πάει άλλο, η Βουλή πρέπει να αυτοκαθαρθεί με την νομοθέτηση ενός ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ με έμφαση τόσο στο ΠΟΘΕΝ όσο και στο ΕΣΧΕΣ, το οποίο, κάθε χρόνο θα πρέπει, όχι μόνον να αναρτάται στο διαδίκτυο, αλλά να δημοσιεύεται λεπτομερώς στον τύπο και να μεταδίδεται από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, έστω και επί πληρωμή.


Τέλος, το ΠΟΘΕΝ και το ΕΣΧΕΣ θα πρέπει να εφαρμόζεται με αυστηρότητα σε περιπτώσεις εξαγωγής χρημάτων από την χώρα, αλλά επίσης και σε περιπτώσεις αγοράς ακινήτων ή επιχειρήσεων μεγάλης αξίας.


Αν γινόταν αυτό, οι δύο εταιρείες «μαϊμούδες» εναλλακτικοί πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος και η συνένοχός τους ρωσοαραβική εταιρεία, δεν θα είχαν βγάλει στην Ελβετία τα 82 εκ. ευρώ της ΔΕΗ και του δημοσίου από το «χαράτσι».


Να τονισθεί επίσης, ότι η Βουλή πρέπει να αποβάλει πάντοτε και να στηλιτεύει τα εκάστοτε καρκινώματα που την απειλούν με θάνατο!


Υ.Γ. Το απόγευμα της Τρίτης 28/2 ανακοινώθηκε, ότι το άτομο που εξήγαγε το 1.000.000 δολάρια στο Λονδίνο, δεν ήταν πολιτικός, αλλά σύζυγος πολιτικού.


Πρόκειται για τον επιχειρηματία κ. Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, προέδρου της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», ο οποίος σύμφωνα με οργισμένη δήλωση της συζύγου του είχε δηλώσει το ποσόν αυτό στο ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ και το εξήγαγε απολύτως νόμιμα για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, αγορά πλοίου όπως έγινε γνωστό.


Τα χρήματα αυτά, πρόσθεσε η κ. Ντόρα, προέρχονται από πώληση μετοχών στις ΗΠΑ και έπρεπε να περάσουν από την Ελλάδα.


Προσωπικώς δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλω για την ειλικρίνειά της.


Γεγονός επίσης είναι, ότι ο κ. Κούβελος δεν μας έχει συνηθίσει σε παράνομες ενέργειες και έχει καθαρό παρελθόν.


Πάντως, η Βουλή ας ψάξει για τους δικούς της που βγάζουν χρήματα 100.000 – 500.000 €, όπως άλλωστε δήλωσε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος.


Τίποτα δεν πρέπει να μείνει στο σκοτάδι. Όλα στο φως, στο άπλετο φως!


ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΟΥΝΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ


(παλαίμαχος)
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις