Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

Το ταξίδι της Άννας ήταν η αιτία... ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΡΟΜΠΟΤ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ!

Ενημερωτικό ενόψει της επίσκεψης της υπουργού Ανάπτυξης Άννας Διαμαντοπούλου στη Γερμανία, ήταν, σύμφωνα με τον υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ Χαράλαμπο Πλάτση, το email που εστάλη προς όλες τις διοικητικές περιφέρειες του Υπουργείου Υγείας και ζητούσε από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και των οργανισμών να απαντήσουν ποιό είναι το χρέος τους προς δύο γερμανικές φαρμακευτικές εταιρείες...."Το ηλεκτρονικό έγγραφο της 2η Υ.Πε., στο οποίο αναφέρεσθε δεν μαρτυρεί, ούτε υποκρύπτει καμία προνομιακή μεταχείριση και, σε καμία περίπτωση, δεν προτρέπει τους διοικητές των νοσοκομείων της 2ης Υ.Πε. να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς τις δύο γερμανικές εταιρίες", αναφέρει στην απάντησή του στο enikos.gr ο κ. Πλάτσης.


"Απλά ζητούσαμε ενημέρωση για τις υποχρεώσεις μας προς τις συγκεκριμένες εταιρείες ενόψει της επικείμενης (τότε) επίσκεψης της κας Υπουργού Ανάπτυξης στη Γερμανία", τονίζει ο Χαράλαμπος Πλάτσης, σημειώνοντας ότι ανάλογα έγγραφα για άλλες εταιρείες έχουν σταλθεί κατά το παρελθόν.
Αυτό είναι το e mail που εστάλη προς όλες τις διοικητικές περιφέρειες του Υπουργείου Υγείας και ζητά από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και των οργανισμών να απαντήσουν ποιό είναι το χρέος τους προς δύο γερμανικές φαρμακευτικές εταιρείες. Στο μήνυμα μάλιστα, που εστάλη την περασμένη Δευτέρα, δίνεται η διορία μίας ώρας προκειμένου να δοθεί απάντηση.


Από αυτό και μόνο το μήνυμα είναι σαφές ότι οι γερμανικές εταιρείες βιάζονται να πάρουν τα λεφτά τους από τα ελληνικά νοσοκομεία. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν οι γερμανικές εταιρείες μπαίνουν σε προτεραιότητα εξόφλησης έναντι των ελληνικών. Αν αυτό αληθεύει, όπως πολλοί προμηθευτές φοβούνται, τότε αναμένονται μεγάλες αντιδράσεις στην αγορά του φαρμακευτικού και παραφαρμακευτικού εξοπλισμού ή αναλώσιμων των νοσοκομείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις