Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Η λιτότητα των «Ευρωπαίων Ταλιμπάν» σκοτώνει την Ελλάδα

Στο ρεπορτάζ του βελγικού περιοδικού περιγράφεται με τα μελανότερα χρώματα η εικόνα μιας Αθήνας, που πνίγεται στα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Ο Γάλλος ευρωβουλευτής των Οικολόγων τονίζει για τους Έλληνες: «Τους ζητάνε το....




αδύνατο». Ο άλλοτε «Κόκκινος Ντάνι», ερωτώμενος γιατί υποστηρίζει την Ελλάδα με τόση θέρμη, λέει: «Δεν υποστηρίζω τους Έλληνες, υποστηρίζω μία ιδέα δικαιοσύνης. Βρίσκω ότι ζητάνε το αδύνατο σε αυτήν τη χώρα. Όντως, υπήρξε πελατειακό σύστημα, διαφθορά, φοροδιαφυγή, ως εθνικό άθλημα. Αλλά από την άλλη, η ΕΕ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει δομές επίβλεψης, ώστε να αποφεύγονται παρόμοια ολισθήματα. Η λιτότητα που οι Ταλιμπάν της ΕΕ επιβάλλουν στην Ελλάδα είναι φάρμακο που θα σκοτώσει τον άρρωστο. Οι Έλληνες έχουν λίγες πιθανότητες να τα βγάλουν πέρα».

Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ υποστηρίζει ότι σιγά-σιγά οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνειδητοποιούν ότι η Ευρώπη δεν θα τα βγάλει πέρα χωρίς ένα πρόγραμμα ανάκαμψης. Προς το παρόν, βρίσκει απούσα την ανάκαμψη και από την Ελλάδα, ωστόσο, πιστεύει ότι «κάτι αρχίζει». «Υπάρχει ένα κίνημα στην Ευρώπη για να εξισορροπηθεί αυτή η πολιτική λιτότητας. Υπάρχουν 25 με 30 δισ. ευρώ διαθέσιμα για την ανάκαμψη, ένα είδος σχεδίου Μάρσαλ, σε συνεργασία με τους Έλληνες. Η διαδικασία θα είναι αρκετά αργή, αλλά νομίζω ότι υπάρχει συμφωνία των Ελλήνων σε αυτήν. Πάντως, πολύ περισσότερο από ό,τι με τη λιτότητα, που τους επιβάλλεται τυφλά», καταλήγει.



trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις