Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ούτε ο Μπαρόζο πάει στο Euro

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο "δεν έχει την πρόθεση" να μεταβεί στην Ουκρανία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Euro 2012, δεδομένης της πολιτικής κατάστασης στη χώρα, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπός του....



"Ο πρόεδρος της Επιτροπής δεν έχει αυτή τη στιγμή καμιά πρόθεση να μεταβεί στην Ουκρανία ούτε να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις στην Ουκρανία", δήλωσε η Πία Αρενκίλντε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενο πολιτικό μποϊκοτάζ του Euro 2012 μετά τη φυλάκιση της αντιπολιτευόμενης Γιούλιας Τιμοσένκο.


Η εκπρόσωπος υπενθύμισε πως η Επιτροπή έχει "πολύ μεγάλες ανησυχίες σχετικά με αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία".


"Ελπίζουμε σε εξελίξεις από την πλευρά του Κιέβου ώστε να ξεπεράσουμε αυτό που συνιστά μια πολύ σοβαρή κατάσταση", διευκρίνισε η Αρενκίλντε.


Πολλές φωνές υψώνονταν ήδη από την Παρασκευή στην ΕΕ για να ζητήσουν από τους οργανωτές του Euro 2012 που θα διεξαχθεί στην Ουκρανία και την Πολωνία, να εκφράσουν την ανησυχία τους για την κατάσταση της ουκρανής αντιπολιτευόμενης Γιούλιας Τιμοσένκο, όμως η UEFA υπεραμύνθηκε της επιλογής της να αναθέσει τη διοργάνωση στο Κίεβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις