Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Απαγωγή δημοσιογράφου από την FARC

Ο ανταποκριτής του ειδησεογραφικού δικτύου France 24, Ρομεό Λανγκλουά, απήχθη χθες στην Κολομβία, μετά από επίθεση ανταρτών των Επαναστατικών...

Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) εναντίον κυβερνητικών στρατιωτών.


Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ ανακοίνωσε ότι ο Ρομεό Λανγκλουά «απήχθη κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ του κολομβιανού στρατού και των FARC». «Ο δημοσιογράφος είναι αιχμάλωτος» επιβεβαίωσε ο Αλέν Ζιπέ κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στη Λιόν. Ένας αστυνομικός και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την επίθεση των ανταρτών σε κυβερνητικά στρατεύματα τη στιγμή που επιχειρούσαν να καταστρέψουν εργαστήρια κοκαΐνης, η οποία αποτελεί τη βασική πηγή εισοδήματος των ανταρτών.


Τα ναρκωτικά διακινούνται κυρίως νότια μέσω του Ισημερινού και πωλούνται σε μεξικανικά καρτέλ. Τα τοπικά μέσα της Κολομβίας μεταδίδουν ότι ο δημοσιογράφος του France 24 ταξίδευε με το στρατό για τις ανάγκες εντός ντοκιμαντέρ σχετικά με την μάχη κατά των ναρκωτικών και των παράνομων μεταλλείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.