Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Βάζει λουκέτο ύστερα από... 224 χρόνια!

Τελευταία ημέρα λειτουργίας παντοπωλείου στο Adamsville του Ροντ Άιλαντ, καθώς ο 21χρονος κληρονόμος αποφάσισε να το κλείσει...


παρ’ όλο που ανήκει στην οικογένειά του επτά γενιές. Το κατάστημα άνοιξε το 1778 και θεωρείται το παλαιότερο παντοπωλείο στην Αμερική. Ο Jonah Waite κληρονόμησε το μαγαζί μόλις πριν από έναν μήνα όταν ο 59χρονος πατέρας του έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

Ο νεαρός άνδρας είναι τελειόφοιτος στο Πανεπιστήμιο του Hartford στο Κονέκτικατ και σκοπεύει να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και συγκεκριμένα με το αθλητικό ρεπορτάζ. Σύμφωνα με το yahoonews, ο Jonah έλαβε τη δύσκολη αυτή απόφαση καθώς το παντοπωλείο δεν του έφερε έσοδα και τα οικονομικά του δεν ήταν αρκετά για να συνεχίσει να το λειτουργεί. Άλλωστε, στη γωνία του οικοδομικού τετραγώνου έχει ανοίξει και σουπερμάρκετ με αποτέλεσμα να παίρνει όλη την πελατεία του.

 

«Προφανώς και καταλαβαίνω την ιστορική αξία του και πραγματικά θα ήθελα να το κρατήσω αλλά δεν μου φαίνεται η πιο εφικτή προοπτική» τόνισε ο νεαρός άνδρας. «Έτσι όπως είναι η οικονομία, το κατάστημα έχασε τη γοητεία του, έχασε τη λάμψη του», πρόσθεσε. Επίσης, ανέφερε ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα κρατήσει την ιδιοκτησία ή θα προσπαθήσει να την πουλήσει.

Το παντοπωλείο, που πωλούσε καπνό, λαχανικά, ζαχαρωτά, αντίκες , συλλεκτικά αναμνηστικά κ.λπ. ανήκε στην οικογένεια των Waite από το 1879 και βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της οικίας τους. Το 2007 ο Γερουσιαστής και τότε κυβερνήτης Donald Carcieri χαρακτήρισε το κατάστημα ως το παλαιότερο στη χώρα. Τις τελευταίες μέρες όλο και περισσότεροι πελάτες και φίλοι προσέρχονται στο ιστορικό μαγαζί για να πουν το δικό τους αντίο και να μοιραστούν όμορφες αναμνήσεις.

 

Ο Jonah είπε χαρακτηριστικά πως είναι πολύ μικρός για να χειριστεί τόσο τη λειτουργία του καταστήματος όσο και τον θάνατο του πατέρα του, αλλά θεωρεί πως εκείνος θα τον στήριζε στην απόφασή του. Όπως αποκάλυψε, ο πατέρας του σκόπευε να πουλήσει το μαγαζί όταν αρρώστησε για να πληρώσει τα ιατρικά έξοδα και να αποσυρθεί.



real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.