Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Αεροναυτική άσκηση Κύπρου και Γαλλίας

Η γαλλική φρεγάτα Jean Bart συμμετείχε σε άσκηση με μέσα, μονάδες και υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην περιοχή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.


Το πλήρες άρθρο που ακολουθεί προέρχεται από τον κυπριακό τηλεοπτικό....
σταθμό Sigma Live.




Κοινή Αεροναυτική άσκηση Έρευνας – Διάσωσης Κύπρου – Γαλλίας


Πραγματοποιήθηκε από τις 10:00 μέχρι τις 13:00 σήμερα κοινή αεροναυτική άσκηση Έρευνας-Διάσωσης και ασύμμετρων απειλών στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λεμεσού, μεταξύ δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλίας, υπό το συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Στην άσκηση, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, έλαβαν μέρος η φρεγάτα του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού JEAN BART και ελικόπτερο τύπου PANTHER. Από κυπριακής πλευράς συμμετείχαν δύο ελικόπτερα Augusta Westland της Εθνικής Φρουράς και ένα τύπου BELL της Αστυνομίας, περιπολικά πλοία και η Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών της Διοίκησης Ναυτικού ΓΕΕΦ, ο Ιατρικός Τομέας της Ομάδας Διάσωσης της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας καθώς και Ιατρικές Υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.


Τα σενάρια της αεροναυτικής άσκησης περιλάμβαναν αντιμετώπιση ναυτικού ατυχήματος, έκτακτα επεισόδια εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και της Περιοχής Έρευνας και Διάσωσης (ταυτίζεται με το FIR Λευκωσίας). Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις αεροδιακομιδής τραυματιών στο ελικοδρόμιο της φρεγάτας και ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού καθώς, επίσης, ασκήσεις αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών και επιχειρήσεις νηοψίας από αγήματα της Γαλλικής Φρεγάτας και της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ.


“Η κοινή αεροναυτική άσκηση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία σε όλες τις δραστηριότητες και διαπιστώθηκε η ετοιμότητα στην αντιμετώπιση διάφορων περιστατικών έρευνας – διάσωσης και ασύμμετρων απειλών, υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Διαπιστώθηκε, επίσης, το ενιαίο πνεύμα και ο πλήρης συντονισμός των κυπριακών και των γαλλικών δυνάμεων”, αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση.




πηγή: Sigma Live

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις