Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Κυβέρνηση "οπερέτα" ή κυβέρνηση "μαριονέτα";

Για κυβέρνηση «οπερέτα» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, με αφορμή την απουσία των υπουργών Οικονομικών και Γεωργίας από το Κοινοβούλιο κατά τη χθεσινή διαδικασία των Επίκαιρων Ερωτήσεων, στην οποία είχαν κληθεί να δώσουν....
απαντήσεις για το θέμα της ΑΤΕ και την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου αντίστοιχα.


«Είναι αξιοσημείωτο ότι μέχρι τώρα αρνούνται να παρουσιαστούν στις Επίκαιρες Ερωτήσεις οι ίδιοι οι υπουργοί οι οποίοι στέλνουν ή τους αναπληρωτές τους ή τους υφυπουργούς τους. Αυτοί κατά κανόνα δίνουν νεφελώδεις και μη δεσμευτικές απαντήσεις, επικαλούμενοι πρωτοβουλίες των... υπουργών τους. Οπερέτα, δηλαδή...», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κουίκ.


Αναφορικά με το «υπηρεσιακό κώλυμα που προφασίστηκαν οι δύο υπουργοί», ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση έχει άλλου είδους κώλυμα. Κόλλημα στο μυαλό με την τρόικα».


Σχόλιο ιστολογίου:
Αν και ο κ. Κουίκ έχει απόλυτο δίκιο στα όσα καταγγέλει, εμείς θέλουμε να τονίσουμε πως η σημερινή κυβέρνηση μέσω των συγκεκριμένων πρακτικών -που αναφέρει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων- αποδεικνύει πως είναι η φυσική συνέχεια των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, αφού ήταν πάγια τακτική των υπουργών τους να μην απαντούν σε καμία ερώτηση η οποία εμπεριείχε σοβαρό κίνδυνο αποκάλυψης πολιτικών πρακτικών, ενώ δεν απαντούσαν επί της ουσίας σε καμία απολύτως ερώτηση που αφορούσε τα εθνικά θέματα.


Αυτές τις τακτικές ακολουθούν και οι υπουργοί της συγκυβέρνησης, οι οποίοι αποδεικνύονται τραγικότεροι των τραγικότερων, αφού παλαιότερα έβλεπαν και κατήγγειλαν παρόμοιες πολιτικές τακτικές ανανδρείες, αλλά σήμερα τις χρησιμοποιούν οι ίδιοι, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η πολιτική τους ανεπάρκεια.


Δυστυχώς, η Ελλάδα συνεχίζει σταθερά στον δρόμο που χάραξε το πολιτικό της προσωπικό. Και αυτός ο δρόμος (με χαρακτηριστικό γνώρισμα την ανεπάρκεια και το ελληνόφωνο των κυβερνώντων) δυστυχώς οδηγεί στην καταστροφή...


Τέλος, αποτολμώντας να διορθώσουμε τον κ. Κουίκ, θα θέλαμε να πούμε πως αυτή η κυβέρνηση δεν είναι "οπερέτα", αλλά, "μαριονέτα", αφού είναι γνωστό πως οι μαριονέτες δεν μιλάνε, αλλά μιλάνε εκείνοι που τις... χειρίζονται!

Κωνσταντίνος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις