Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Έρευνα αιφνιδιάζει: Από τι κινδυνεύουν οι αδύνατοι;

Γιατί η υγεία των αδύνατων κινδυνεύει περισσότερο σε σχέση με τους παχύσαρκους και από τι; Μια πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει...

Όσοι έχουν φυσιολογικό σωματικό βάρος, αλλά παρόλα αυτά έχουν «κοιλίτσα», βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους από καρδιολογικά προβλήματα και μάλιστα περισσότερο από τους παχύσαρκους......


Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν Αμερικάνοι ειδικοί που επισημαίνουν ότι ο κίνδυνος αυτός οφείλεται στο ότι η «κοιλίτσα» αποτελεί στην ουσία συσσώρευση σωματικού λίπους γύρω από τα εσωτερικά όργανα της κοιλιάς - και αυτό έχει σχετισθεί με πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τα παραπάνω συμπεράσματα προέκυψαν από ανάλυση στοιχείων 12.785 ενήλικων εθελοντών, που από αυτούς κάποιοι είχαν φυσιολογικό βάρος και άλλοι ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Επιστήμονες από την Κλινική Μάγιο, παρακολούθησαν τους εθελοντές για 14 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων κατέγραψαν 2.562 θανάτους, οι 1.138 εκ των οποίων οφείλονταν σε καρδιαγγειακά αίτια.

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων, οι αδύνατοι εθελοντές που είχαν όμως «κοιλίτσα» διέτρεχαν κατά 2,7 φορές υψηλότερο κίνδυνο θανάτου απ’ ό,τι οι αδύνατοι χωρίς κοιλιά. Επιπλέον, οι αδύνατοι με το συσσωρευμένο λίπος στην κοιλιά είχαν και 2,08 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα από άλλη αιτία. Το απρόσμενο ήταν ότι οι παχύσαρκοι εθελοντές κινδύνευαν λιγότερο από τους αδύνατους να πεθάνουν από καρδιά.


tro-ma-ktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις