Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Τέλος η Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη σε Λαθρομετανάστες.....


Της Ελένης Παπαδοπούλου

Από την 1η Σεπτεμβρίου εφαρμόζεται στην Ισπανία ο νέος νόμος, που παύει την παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε μετανάστες χωρίς έγγραφα από χώρες εκτός της Ε.Ε. Οι υπηρεσίες υγείας σε λαθρομετανάστες θα....
περιορίζονται αυστηρά σε έκτακτα περιστατικά/λοιμώδη νοσήματα, σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης και σε ανηλίκους. 

Παρ’ όλες τις αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες των αριστερών, περίπου 150.000 λαθρομετανάστες χάνουν τελικά το δικαίωμα στην δημόσια δωρεάν υγεία, αφού τα μέτρα αυτά κρίθηκαν ως απαραίτητα στην προσπάθεια αναβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Ισπανίας, αλλά και εξοικονόμησης περίπου 500 εκ. € ανά έτος. 

Γιατί, όπως και να το κάνουμε, η περίθαλψή τους κοστίζει, την ίδια στιγμή που ως παράνομοι δεν φορολογούνται, άρα δεν προσφέρουν στην χώρα, άρα την περίθαλψή τους την επιβαρύνεται ο νόμιμος, φορολογούμενος Ισπανός. 

Στην Ελλάδα αντιθέτως, σ’ ένα κράτος δηλαδή που προπορεύεται της Ισπανίας στην κλίμακα κατάρρευσης, ο κρατικός προϋπολογισμός εξακολουθεί να επιβαρύνεται όχι μόνο με την δωρεάν περίθαλψη των λαθρομεταναστών, αλλά ποικιλοτρόπως. Βάσει του Συντάγματος, το κράτος υπάρχει για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Ελλήνων πρωτίστως και να διασφαλίζει την επιβίωση και την ασφάλειά τους. Όταν οι πράξεις του όμως οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα, στην εξαθλίωση δηλαδή του ελληνικού λαού, το κράτος χάνει την νομιμότητά του – βάσει Συντάγματος πάντα.

ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ




http://vergianni.blogspot.gr/2012/09/blog-post_29.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις