Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Nόστιμο παστίτσιο με μισές θερμίδες


Περιγραφή

Το πιο νόστιμο και ελαφρύ παστίτσιο. Έχει τις μισές θερμίδες δηλαδή 330, όταν η κλασική συνταγή έχει 690!!!!! Δεν χρησιμοποιούμε καθόλου λάδι ή βούτυρο. Ιδανική για δίαιτα!

Τι χρειαζόμαστε:...

  • 250 γρ. μακαρόνια πένες
  • 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. ντοματάκια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 800 ml άπαχο γάλα 1,5% λιπαρά
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 200 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 100 γρ. λευκό τυρί (τύπου φέτας με χαμηλά λιπαρά)
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • κανέλα
Πως το κάνουμε:
    • Αχνίζουμε σε 2 κ.σούπας νερό, το κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά.
      1. Προσθέτουμε τον κιμά και τον αχνίζουμε πολύ καλά ανακατεύοντας μέχρι να αλλάξει χρώμα παντού.
      2. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα και μισό φλυτζάνι νερό και το ανακατεύουμε.
      3. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με ελάχιστα υγρά.
      4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
      5. Βράζουμε τα ζυμαρικά μόνο με αλάτι και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.
      6. Παίρνουμε μισό φλυτζάνι γάλα και διαλύουμε μέσα του το κορν - φλάουρ.
      7. Το υπόλοιπο γάλα το ζεσταίνουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το διάλυμα του κορν - φλάουρ.
      8. Ανακατεύουμε συνεχώς (για να μην κολλήσει), μέχρι να πήξει (δεν θα γίνει πολύ πηχτή η μπεσαμέλ).
      9. Όταν πήξει το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας.
      10. Κατόπιν προσθέτουμε το αυγό (ελαφρά χτυπημένο), το μοσχοκάρυδο και αλάτι και πιπέρι.
      11. Σε ένα ταψί (που το έχουμε αλείψει με 1 κ.σ. λάδι, μπορούμε και να το παραλείψουμε), απλώνουμε τα ζυμαρικά και από επάνω το μείγμα του κιμά.
      12. Πασπαλίζουμε από επάνω το τυρί τριμμένο και τελειώνουμε με την κρέμα.
      13. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω - κάτω για 45'.

      Λίγα μυστικά ακόμα

      Το ταψί πρέπει να είναι μικρότερο από τα κλασικά ορθογώνια του φούρνου, για να έχει το αναμενόμενο ύψος. Δυστυχώς εγώ χρησιμοποίησα το κλασικό ταψί και μου βγήκε λίγο 'κοντούλα' στη φωτογραφία και αδικείται. Βγαίνουν περίπου 9 κομμάτια - μερίδες.
      ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ

    Διαβάστε περισότερο: Nόστιμο παστίτσιο με μισές θερμίδες http://www.sintagespareas.gr/sintages/nostimo-pastitsio-me-mises-thermides.html#ixzz27sY4pigK

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    .

    .

    Δημοφιλείς αναρτήσεις