Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Η κορύφωση του μαρτυρίου


Σε μαρτύριο μετατρέπεται αυτός ο τετράμηνος καθημερινός βομβαρδισμός νέων μέτρων, διαφωνιών με τους δανειστές, αντιπαραθέσεων...

μεταξύ κυβερνητικών εταίρων, απειλών εξόδου από το ευρώ, καθησυχαστικών δηλώσεων για παραμονή στην ευρωζώνη κ.ο.κ. Δεν μπορεί πια αυτός ο συνεχής φόβος να πλανάται πάνω από την κοινωνία. Τα πράγματα θα ξεφύγουν από οποιαδήποτε λογική. Και δεν θα πολλαπλασιασθούν απλά αυτοί που θεωρούν ότι ...μας ψεκάζουν, αλλα και το σύνολο του πληθυσμού θα χρειαστεί να καταφύγει σε ομαδική ψυχοθεραπεία. Ας μην ξεχνάμε, υπάρχει και αυτό που οι ειδικοί χαρακτηρίζουν ως "προδιάθεση". Έχουμε βιώσει ήδη μια ανάλογη διετή τρομοκρατία...
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ζούμε την κορύφωση αυτού του δράματος. Και μαζί, την κορύφωση μιας διαπραγμάτευσης που κανένας δεν γνωρίζει που μπορεί να καταλήξει. Η αβεβαιότητα, είναι πια διακριτή ακόμα και σ' εκείνους που διαχειρίζονται τις τύχες μας και κρατάνε τα χαρτιά της παρτίδας στα χέρια τους. Αναφερόμαστε στους τρείς κυβερνητικούς εταίρους, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει την οποιαδήποτε στρατηγική (όποια και αν αυτή ήταν) απέναντι στους δανειστές και επιδίδονται σε ασκήσεις τακτικής μεταξύ τους. Με αυτές τις γνωστές μεθόδους που μυρίζουν ναφθαλίνη, είναι προβλέψιμες, δεν δίνουν λύσεις. Το αποτέλεσμα λίγο ως πολύ γνωστό: ένα ορατό αδιέξοδο όπως εμφανίσθηκε χθες μετά την αιφνιδιαστική δήλωση Σαμαρά (ότι η διαπραγμάτευση έχει τελειώσει) και τις αντιδράσεις των δυο άλλων εταίρων.

Τις τελευταίες ημέρες, συμβαίνει το εξής παράδοξο: Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται με τους εκπροσώπους της τρόικας, αλλά με τους εκπροσώπους των κομμάτων που την στηρίζουν. Αναλώνουν τον (πραγματικά μικρό) χρόνο σε κινήσεις περισσότερο εντυπωσιασμού που μοιάζει να έχουν παραλήπτη το εκλογικό ακροατήριο. Και απλά κατά διαλλείματα, εμφανίζεται ο Γ. Στουρνάρας (γεμάτη συμβολισμούς εκείνη η βραδινή εμφάνιση με μαύρο κουστούμι στην έξοδο του Μαξίμου !) για να ξαναπεί πως "οι δανειστές δεν κάνουν άλλες υποχωρήσεις" !

Κανένας δεν γνωρίζει τι ζήτησαν αρχικά, σε τι υποχώρησαν, ποιά ήταν τα δικά μας επιχειρήματα. Μόνο "πληροφορίες" που αναιρούνται την επομένη, για να προστεθούν κάποιες άλλες αργότερα. Οι διαπραγματεύσεις, έχουν περιοριστεί στις - δικαιολογημένες - ενστάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ. για τα εργασιακά. Ο μικρότερος σε εκλογική δύναμη, εταίρος προσπαθεί να επιβάλλει τις ενστάσεις του. Το ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί ν' ακολουθήσει μ έναν άγαρμπο τρόπο, ενώ στελέχη του με ουσιαστική συμμετοχή στην σημερινή χρεωκοπία της χώρας (π.χ.Σκανδαλίδης) δηλώνουν πως θα καταψηφίσουν τα μέτρα.
Οι ενστάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ είναι πολύ πιθανόν να έχουν συνέχεια μέχρι τέλους. Όποιο και αν είναι το τέλος αυτό. Και οι διαρροές από το ΠΑΣΟΚ απο διάφορους "Σκανδαλίδηδες", επίσης πολύ πιθανές αφου θέλουν να τελειώσουν την καριέρα τους ως επαγγελματίες της πολιτικής με θεαματικό τρόπο. Άρα, οι κίνδυνοι καταψήφισης των μέτρων είναι ορατοί. Και αντί αυτοί οι κίνδυνοι να χρησιμοποιηθούν ως πολιτικό όπλο απο τον Α.Σαμαρά σ’ επαφές με ομολόγους του ή θεσμικούς εταίρους, μετατρέπονται σε εσωτερικό δραματοποιημένο θέαμα τρόμου που αναπαράγουν τα μέσα ενημέρωσης και υφιστάμεθα με τρομοκρατικό τρόπο όλοι εμείς.


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE

http://www.protagon.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις