Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Υπάλληλος παιδότοπου ασελγούσε σε 9χρονο αγοράκι


Στην καταβολή αποζημίωσης 44.000 ευρώ καταδικάστηκαν ιδιοκτήτες παιδότοπου εκτός Αθηνών, υπάλληλος του οποίου φέρεται 
να ασέλγησε πάνω στο 9χρονο αγοράκι μιας οικογένειας.

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου που έκρινε πως οι ιδιοκτήτες όφειλαν να ελέγξουν την ποιότητα του παιδοψυχαγωγού που προσέλαβαν κατά συνέπεια πρέπει να καταβάλλουν αποζημίωση για ηθική βλάβη....


Το περιστατικό έγινε τον Ιούνιο του 2003 σε παιδότοπο εκτός Αθηνών όπου οι γονείς είχαν πάει το 9χρονο παιδί τους να παίξει.

Οι γονείς κάθισαν σε εκτός του παιδότοπου χώρο, που δεν είχε οπτική επαφή με τα παιδιά, όμως ο 9χρονος πριν τελειώσει το πάρτι παραπονιόταν για πόνο στα γεννητικά του όργανα.

Είπε μάλιστα στους γονείς του ότι κατά τη διάρκεια του πάρτυ ο παιδοψυχαγωγός είχε βάλει κατ’ επανάληψη το χέρι του μέσα στο παντελονάκι του και χάιδευε τα γεννητικά του όργανα.

Στην εξέταση από γιατρό διαπιστώθηκε πως είχε προκληθεί «αναστροφή της πόσθης του πέους» του ανηλίκου και προέβη στην ανάταξή της.

Οι γονείς πήγαν στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας και κατήγγειλαν το γεγονός και υπέβαλαν μήνυση και τελικά ο παιδοψυχαγωγός καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για αποπλάνηση παιδιού.

Οι γονείς στράφηκαν και κατά των επιχειρηματιών και δικαιώθηκαν αφού οι δικαστές έκριναν ότι ευθύνονται για πλημμελή έλεγχο κατά την πρόσληψή του αφού «εάν ο παιδοψυχαγωγός είχε άλλη επαγγελματική απασχόληση θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να επιτύχει τον νοσηρό σκοπό του».

Έτσι προσθέτουν οι δικαστές υπάρχει «αντικειμενική ευθύνη των δύο συνιδιοκτητών του παιδότοπου για την αποκατάσταση της ζημιάς» που προκάλεσε ο υπάλληλος τους παιδοψυχαγωγός.




ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE




Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις