Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

"ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010. ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ;"


Ντροπή και αίσχος, είμαστε απλήρωτοι από το 2010, εγώ και οι συνάδελφοι μου εργαστήκαμε στο Υπουργείο Πολιτισμού με 8μηνη σύμβαση με....
διαδικασίες ελεγχόμενες από τον ΑΣΕΠ και ακόμα μας χρωστούν χρήματα για τα οποία βγήκαν βεβαιώσεις από την εφορία αλλά τα χρήματα δεν έχουν μπει στους λογαριασμούς μας. Έχουμε διαμαρτυρηθεί, έχω στείλει email σε υπουργούς ακόμα και στον πρωθυπουργό αλλά τα λεφτά μας τίποτα. Σας παραθέτω το τελευταίο email που απέστειλε.

Το μήνυμα που ακολουθεί εστάλη :

Στο γραφείο υπουργού, στον υφυπουργό, στο ΤΑΠΑ (ταμείο αρχαιολογικών πόρων, υπεύθυνο για τα εξαιρέσιμα), στην Διεύθυνση Νεότερης Πολιτισμικής Κληρονομιάς ακόμα και στο γραφείο του πρωθυπουργού στα επίσημα email που αναγράφονται στις ιστοσελίδες τους.

Αξιότιμε κύριε Αρβανιτόπουλε,

Πρωτίστως επιτρέψτε μου να σας ζητήσω συγνώμη γιατί θεωρώ ότι ένας υπουργός δεν οφείλει να λύνει θέματα μισθοδοσίας αλλά επειδή οι κρατικοί υπάλληλοι δεν ενδιαφέρονται επαρκώς για να τα επιλύσουν, πλέον ο απλός πολίτης υποχρεώνεται να απευθυνθεί ακόμα και στους υπουργούς που πολλές φορές δεν γνωρίζουν ότι οι υπηρεσίες δεν συνεννοούνται μεταξύ τους.

Εργάστηκα στο υπουργείο πολιτισμού στην διεύθυνση νεότερης πολιτισμικής κληρονομιάς ως φύλακας ΔΕ με προκήρυξη που επόπτευε ο ΑΣΕΠ, το έτος 2010.

Από τότε η υπηρεσία δεν μου έχει καταβάλει τα εξαιρέσιμα (μέρος της μισθοδοσίας) περίπου 735, όπως και σε όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους μου. Τα δε υπόλοιπα δεδουλευμένα πληρώθηκαν έπειτα από καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. Για τα χρήματα αυτά (που ποτέ όμως δεν μπήκαν στην τράπεζα) βγήκαν αποδείξεις ότι μας έχουν καταβληθεί ενώ ακόμα και το χαρτί για την εφορία συμπεριλαμβάνει το ποσό αυτό. Συνάδελφοι φορολογήθηκαν για χρήματα που ουδέποτε εισέπραξαν ενώ άλλοι έχασαν επιπλέον επιδόματα από τον ΟΑΕΔ αφού οι φορολογικές δηλώσεις

ήταν πάνω από το όριο που έθετε ο φορέας.

Σήμερα ενημερώθηκα από το ΤΑΠΑ (Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων) ότι η υπηρεσία τους δεν βγάζει εντάλματα πληρωμής για έτη που έχουν παρέλθει και ότι έχουν ενημερώσει την Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς σχετικά. Η απορία μου είναι λοιπόν πως ακριβώς θα πληρωθεί το ποσό αφού κανείς δεν είναι αρμόδιος για να χειριστεί το θέμα. Η κυρία Ορφανουδάκη που πλέον έφυγε από την υπηρεσία (κατέθεσε χαρτιά για συνταξιοδότηση) και δεν ξέρουμε ούτε ποιος είναι αρμόδιος για να χειριστεί τα θέμα αυτό, άλλωστε σε όλα τα έγγραφÎ

± ΟΛΟΙ φαίνονται ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ, χωρίς όμως να έχουν μπει τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του προσωπικού που υπηρέτησε τότε. Επιπλέον εδώ και 2 έτη το προσωπικό ενημερωνόταν κάθε μήνα ότι θα πάρει τα χρήματα.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για τον πολύτιμο σας χρόνο, και τέλος να παρακαλέσω θερμά να μας καταβληθούν επιτέλους και αυτά τα χρήματα. Λυπάμαι ειλικρινά που σαν πολίτης χρειάζεται να στείλω το μήνυμα αυτό με κοινοποίηση σε τόσους φορείς αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αναλάβει δράση η πολιτική ηγεσία για τα κακώς κείμενα της χώρας μας και για τα όσα κρύβουν επιμελώς κάτω από το χαλί οι διάφοροι υπάλληλοι των υπουργείων και υπηρεσιών.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, ευελπιστώ στην τελική επίλυση του θέματος.

Με εκτίμηση,

Ειρήνη Μαλέρμπα


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις