Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Κυβέρνηση: Κάνατε έκτροπα - ΚΚΕ: Ηταν απλή διαμαρτυρία


Διαστάσεις δριμείας πολιτικής αντιπαράθεσης λαμβάνουν τα περιστατικά τα οποία εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη στο υπουργείο Εργασίας, με πρωταγωνιστές το....
Γιάννη Βρούτση, μέλη του ΠΑΜΕ και διμοιρίες των ΜΑΤ. Οργανωμένη επίθεση καταγγέλλει η κυβέρνηση. Για απλή διαμαρτυρία η οποία ήρθε αντιμέτωπη με ωμή καταστολή κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Φωτ.: Σπύρος Τσακίρης
«Οργανώθηκαν πρώτα στον 7ο όροφο και μετά έκαναν ξαφνική επίθεση στο γραφείο μου», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στη Βουλή, αναφορικά με τη χθεσινή εισβολή συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στον 8ο όροφο του υπουργικού κτιρίου στη Σταδίου. Ο Γ.Βρούτσης μίλησε για «έκτροπα και προπηλακισμούς». Αφού διαμήνυσε ότι το υπουργείο Εργασίας είναι «ένα αφύλακτο, φιλειρηνικό υπουργείο» το οποίο δέχεται όλες τις κοινωνικές ομάδες, υποστήριξε ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ «επιτέθηκαν στην προσωπική φρουρά μου, αναποδογύρισαν τα πάντα, έσπρωξαν τις κοπέλες του γραφείου μου».

«Πήγαν να διαμαρτυρηθούν, χωρίς καμία έφοδο», απάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, προσθέτοντας ότι «ο υπουργός έφυγε και δεν έχει άμεση εικόνα, αρνήθηκε να τους δει και, ενώ μπορούσε να συναντήσει μία αντιπροσωπεία τους, κάλεσε τα ΜΑΤ». «Η φρουρά επιτέθηκε στα μέλη του ΠΑΜΕ», συμπλήρωσε.

Επίσης στη Βουλή, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι νόμοι ισχύουν έναντι όλων και κανείς δεν δικαιούται να καταλαμβάνει το γραφείο κάποιου άλλου και να ασκεί βία. Το ΚΚΕ θα δεχόταν με χαρά κάποιον που θα πήγαινε να κάνει κατάληψη στον Περισσό;».

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη ο οποίος ανέφερε ότι «καμία προσπάθεια υποταγής του εργατικού κινήματος μπορεί να γίνει αποδεκτή» και πως «αντιθέτως θα συντριβούν οι δυνάμεις καταστολής». «Το εργατικό κίνημα δεν είναι δυνατό να κάτσει στα αυγά του και να πει "αφού αυτοί είναι οι νόμοι, τι να κάνουμε"», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας τον υπουργό Εργασίας «μαριονέτα του μεγάλου κεφαλαίου», «νεκροθάφτη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας» που «πρωτοστατεί για να πέσει κι άλλο το μεροκάματο προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών».


ΑΝ ΨΗΦΙΖΕΣ – ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕΣ? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ

<div class="MsoNormal">
Ο παρλαπίπας κάνει την δική του δημοσκόπηση….
Στην δεξιά στήλη του Παρλαπίπα…</span>
<span style="font-size: large;">Μπορείς και εσύ εντελώς μυστικά να επιλέξεις μόνo μια φορά
το κόμμα που θες ή να επιλέξεις ( ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ – ΛΕΥΚΟ – ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ) .
Σε ευχαριστούμε για την ψήφο σου!
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις