Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Νέο μέτωπο με την Παιδεία ανοίγει η κυβέρνηση - Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται Φοιτητές και Καθηγητές


Δυσαρέσκεια των καθηγητών ΑΕΙ για τον αποκλεισμό τους από το διάλογο

Όπως πρώτο σας παρουσίασε το Newsbomb.gr, το σχέδιο ΑΘΗΝΑ είναι έτοιμο προς εφαρμογή, μετά τις.....
σχετικές αποφάσεις που έλαβε το Υπουργείο Παιδείας και ο Υπουργός και Καθηγητής του 
Παντείου Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Οι αντιδράσεις Καθηγητών και Φοιτητών είναι πολλές και αναμένεται να κλιμακωθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σύμφωνα με το ρεπορτάζ.
Σε ό,τι αφορά τους καθηγητές Πανεπιστημίων, η δυσαρέσκειά τους είναι εντονότατη, καθώς αποκλείστηκαν από το διάλογο-διαβούλευση που τους είχε ζητήσει ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας και ο οποίος δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Σε επικοινωνία μας με τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΣΔΕΠ, Αν. Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ευστάθιο Ευσταθόπουλο, μας έκανε λόγο για απομόνωση των Καθηγητών στους οποίους δε δόθηκε καν η ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους στον Υπουργό Παιδείας, κάτι που αποτελεί στοιχειώδες δικαίωμα και υποχρέωσή τους. Χαρακτηριστικά μας είπε:
«Ο ρόλος των καθηγητών απαξιώνεται καθημερινά είτε μέσω των εξευτελιστικών μισθών είτε μέσω του αποκλεισμού από το διάλογο. Εξακολουθούμε να κάνουμε το χρέος μας ως οφείλουμε απέναντι στις νέες γενιές επιστημόνων, ευελπιστώντας ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για τα ελληνικά πανεπιστήμια. Αλλά, όχι μόνο καλές μέρες δεν έρχονται, αντιθέτως γυρνάμε στις μαύρες μέρες της εποχής Διαμαντοπούλου».

Μέσα σε όλο το κλίμα έντασης που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες στην ελληνική κοινωνία και το οποίο εντείνεται καθημερινά με τις ολοένα και περισσότερες απεργιακές κινητοποιήσεις, φαίνεται ότι έρχεται να προστεθεί και το φλέγον ζήτημα της παιδείας και ειδικότερα των ελληνικών πανεπιστημίων.
Είναι γεγονός ότι κάποια στιγμή, η Πολιτεία θα πρέπει να αντιμετωπίσει σοβαρά και με ορίζοντα δεκαετίας τουλάχιστον τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της παιδείας, προκειμένου να επέλθει και το επιθυμητό αποτέλεσμα που προσδοκά η κοινωνία εδώ και πολλές δεκαετίες.


ΑΝ ΨΗΦΙΖΕΣ – ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕΣ? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ

<div class="MsoNormal">
Ο παρλαπίπας κάνει την δική του δημοσκόπηση….
Στην δεξιά στήλη του Παρλαπίπα…</span>
<span style="font-size: large;">Μπορείς και εσύ εντελώς μυστικά να επιλέξεις μόνo μια φορά
το κόμμα που θες ή να επιλέξεις ( ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ – ΛΕΥΚΟ – ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ) .
Σε ευχαριστούμε για την ψήφο σου!
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE

triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις