Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Μαζικές αποχωρήσεις από το ΛΑΟΣ με σκληρές ανακοινώσεις


Παραιτήσεων συνέχεια είχαμε σήμερα στο ΛΑΟΣ όπου, μετά τον πρώην βουλευτή Επικρατείας και πρώην Διοικητή της......
ΕΥΠ Γιάννη Κοραντή ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα, παραιτήθηκαν σήμερα από το κόμμα άλλα πέντε στελέχη, εξαπολύοντας βολές κατά του προέδρου Γιώργου Καρατζαφέρη, τον οποίο κατηγορούν μεταξύ άλλων για «ανακολουθίες», «παλινωδίες» και «τυφλότητα».
Συγκεκριμένα, σήμερα αποχώρησαν οι πρώην βουλευτές Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη, Αστέριος Ροντούλης ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα και Γραμματέας της ΚΕ του ΛΑΟΣ, καθώς και ο πρώην πρόεδρος του Πολιτικού Συμβουλίου Γιώργος Κανελλόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος «Ίων Δραγούμης» Δημήτρης Σαρατσιώτης.

Ο ΛΑΟΣ με ανακοίνωσή του κατηγορεί τους αποχωρήσαντες, και υποστηρίζει ότι η εποχή απαιτεί για «νέα μυαλά και νέα κόμματα που να μην κατευθύνονται από πρεσβείες».

Οι αποχωρήσαντες έστειλαν επιστολή στον κ. Καρατζαφέρη την οποία και δημοσιοποίησαν, με την οποία τον κατηγορούν για παλινωδίες και «εξωφρενικές ανακολουθίες».

"Δεν δυνάμεθα πλέον να παρακολουθήσουμε τις εξωφρενικές ανακολουθίες σας! Με πρόσφατη δήλωσή σας χαιρετίζετε την νίκη του ΑΝΑΝ-στασιάδη στη Κύπρο έναντι της αριστεράς! Εσείς δεν πλέκατε το εγκώμιο υπέρ του «αριστερού" Χριστόφια; Ξεχάσατε ότι ο Αναστασιάδης ήταν υπέρμαχος του σχεδίου ΑΝΑΝ; Ότι είναι υπέρμαχος του κυπριακού μνημονίου υποταγής στην ΤΡΟΙΚΑ; Με την ίδια λογική αύριο θα σέρνεστε έξω από τον προθάλαμο κάθε διεφθαρμένης μνημονιακής εξουσίας» υποστηρίζουν μεταξύ άλλων.

Κατηγορούν τον κ. Καρατζαφέρη ότι δεν συνεδρίασε μετά τις εκλογές κανένα όργανο το κόμματος μέχρι σήμερα, και επισημαίνουν ότι «η συντριπτική εκλογική απόρριψη του προσώπου σας και των πολιτικών σας παλινωδιών από το εκλογικό σώμα αντιμετωπίστηκε με εγωιστική τυφλότητα, ενώ θα έπρεπε να σας προβληματίσει, έτσι ώστε να διατυπώσετε τουλάχιστον ένα γενναίο, ολόψυχο συγγνώμη προς τον ελληνικό λαό και τον πατριωτικό κόσμο».

Και καταλήγουν υποδηλώνοντας εμμέσως τις προθέσεις τους τα στελέχη που αποχώρησαν:

Για μας δεν είναι κακός μόνο ο Σαμαράς, δεν είναι υπόλογος μόνο ο Βενιζέλος, δεν είναι εθνοαποδομητής μόνο ο Κουβέλης, είναι όλος ο ηγετικός κύκλος των μιζοκομμάτων. Δεν συζητούμε μαζί τους, δεν έχουμε καμία πολιτική συγγένεια με τα συμφέροντα που υπηρετούν. Δεν είμαστε με το σύστημα και δεν έχουμε, ούτε θα αποκτήσουμε, εταιρική σχέση μαζί του. Θα πορευτούμε δυναμικά και δεν θα αποποιηθούμε των ιστορικών μας ευθυνών. Πιστοί στις αρχές μας θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την Ενότητα και την Συμπαράταξη των Δημοκρατικών Πατριωτικών και Αντιμνημονιακών Δυνάμεων».

Απάντηση του ΛΑΟΣ

Εξίσου σκληρή ήταν και η αντίδραση του ΛΑΟΣ. Το κόμμα, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως «άλλο το 2000, άλλο το 2013. Η εποχή απαιτεί ανανέωση και άλλα μυαλά» και προσθέτει ότι η χώρα χρειάζεται «ελληνικά κόμματα που να μην κατευθύνονται από ξένες πρεσβείες και άνομα συμφέροντα».

«Η κοινωνία έχει άλλες απαιτήσεις. Σήμερα υπάρχουν άνεργοι, απελπισμένοι, νεόπτωχοι. Η Δημοκρατία κινδυνεύει. Το πολιτικό σύστημα είναι στην εντατική και η Πατρίδα σε ιδιότυπη κατοχή.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η χώρα χρειάζεται ελληνικά κόμματα, που να μην κατευθύνονται από ξένες πρεσβείες και άνομα συμφέροντα. Ο ΛΑ.Ο.Σ. με αθόρυβα και σταθερά βήματα αλλάζει, γιατί έπιασε το μήνυμα. Γενική ανανέωση, σταθερή ιδεολογία.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. έκανε την αυτοκριτική του και κοιτάζει μπροστά» αναφέρει η ανακοίνωση.


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις