Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Γενική ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ! Υφυπουργός Υγείας : να πωλείται το αίμα στους ασθενείς !!!


Τρίζει η καρέκλα της Σκοπούλη!

Η υφυπουργός Υγείας έθεσε θέμα πώλησης του αίματος στους ασθενείς, ενώ είπε ότι η επικοινωνία μεταξύ των μελών της κυβέρνησης είναι «εικονική»!

Τρόμο προκαλούν στον κόσμο, αλλά και στην ιατρική κοινότητα, οι σημερινές δηλώσεις της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη για το αίμα.
Η νέα γκάφα, διπλή αυτή τη φορά, αφορά κατ’ αρχήν στη....
λειτουργία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, αλλά και της κυβέρνησης συνολικά, αφού -σύμφωνα με την κυρία Σκοπούλη- στο υπουργείο Υγείας, «ο καθένας έχει τις αρμοδιότητές του και στα περισσότερα πράγματα, αν επικοινωνούμε, επικοινωνούμε εικονικά».



Μάλιστα, συνεχίζοντας τις δηλώσεις της σε εκπομπή της ΝΕΤ, η υφυπουργός πρόσθεσε ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο υπουργείο Υγείας, αλλά και στα άλλα υπουργεία! Και, μπορεί ο περισσότερος κόσμος να υποπτεύεται ότι έτσι λειτουργεί η κυβέρνηση που σπρώχνει κάθε μέρα και πιο βαθιά στη φτώχεια τον ελληνικό λαό, αλλά όταν το ομολογεί τόσο κυνικά η ίδια η υφυπουργός δεν οφείλει ταυτόχρονα να παραιτηθεί; Κι αν η ίδια δεν διαθέτει τη στοιχειώδη ευαισθησία, δεν οφείλει να την αποπέμψει ο πρωθυπουργός;

Κι όσο αυτό δε γίνεται, δεν ισοδυναμεί με κυνική ομολογία ότι η κυβέρνηση είναι ξέφραγο αμπέλι, που -στην κρισιμότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας- αντί να αγωνίζεται νυχθημερόν για να σώσει τον τόπο από την καταστροφή, απλά κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό γαντζωμένη από τις καρέκλες; Κι όμως. Το δεύτερο μέρος της υπόθεσης είναι ακόμη πιο απίστευτο. Με αφορμή τις περικοπές εισαγωγών αίματος από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό, η κ. Σκοπούλη είπε ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι το σύστημα υγείας είναι σπάταλο (…«large» ήταν η συγκεκριμένη έκφραση που χρησιμοποίησε η υφυπουργός Υγείας), γιατί επιτρέπει να δίνονται δωρεάν μονάδες αίματος «στον ιδιωτικό τομέα»!

Με άλλα λόγια, η υφυπουργός Υγείας υποστήριξε το ανήκουστο! Οι ασθενείς -έστω και όσοι νοσηλεύονται σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας- να πρέπει να πληρώνουν για το αίμα που θα χρειαστούν!
Λες και δεν έχουν γίνει αγώνες στη χώρα για να φύγουμε από την αιμοδοσία επί πληρωμή ή για να τηρούνται οι διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας στα προϊόντα του αίματος, ώστε οι πολυμεταγγιζόμενοι ή οι θαλασσαιμικοί να μην μολύνονται με άλλες ασθένειες στην προσπάθειά τους με την απαιτούμενη μετάγγιση, να κρατηθούν στη ζωή.

Με αφορμή τις δηλώσεις Σκοπούλη, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά, υπογράμμισε πως αυτές «θέτουν μέγα ερώτημα σε ποιόν έχουμε εμπιστευτεί τη Δημόσια Υγεία. Οι δηλώσεις της μας τρόμαξαν ως ιατρικό σώμα και δημιουργούν ανασφάλεια στην κοινωνία. Θέματα που αφορούν στον ευαίσθητο χώρο της Δημόσιας Υγείας δεν μπορούν να αποτελούν προσωπικές αποφάσεις κανενός, αλλά πρέπει να είναι αντικείμενο διαλόγου με τους επιστημονικούς και πολιτικούς φορείς της κάθε χώρας. Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού».
Οι δηλώσεις αυτές εξόργισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ο οποίος -μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες- φέρεται να έκανε λόγο για ανάγκη «να τελειώνουμε με τον εσωτερικό συνδικαλισμό».


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις