Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Η ΝΕΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ Άποροι 10.000 μαθητές - Αυξάνονται τα συσσίτια!


Ομαλοποιούνται σταδιακά τα σοβαρά προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στην Κύπρο από το γεγονός ότι οι τράπεζες παρέμειναν κλειστές επί 12 ημέρες, αλλά και από τους αυστηρούς περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων.
Εν τω μεταξύ, αρκετά είναι ακόμη τα σούπερ μάρκετ στα οποία συναντάται έλλειψη..... ορισμένων αγαθών και κάποιων τροφίμων, κυρίως απ'αυτά που θεωρούνται πολυτελείας. Ωστόσο οι πολίτες παραμένουν ψύχραιμοι και προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες που εν μία νυκτί αναγκάστηκαν να βιώσουν ως πραγματικότητα.
Την ίδια ώρα, σοκ προκαλούν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν την Παρασκευή, στην Επιτροπή Παιδείας της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με τα οποία τουλάχιστον 10.000 μαθητές στην Κύπρο ζουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, χωρίς να συνυπολογίζονται σε αυτά τα θύματα της «νέας» κυπριακής τραγωδίας.
Όπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή από τον περασμένο Φεβρουάριο, 406 νέοι μαθητές ζήτησαν και έλαβαν οικονομική αρωγή. Αυτήν τη στιγμή, στη δημοτική εκπαίδευση από τους 49.000 μαθητές, οι 7.090 είναι άποροι και βοηθούνται, και στη Μέση και Τεχνική Εκπαίδευση από τους 49.109 μαθητές, βοηθούνται οι 3.118. Ωστόσο, ιδιαίτερα στη Μέση εκπαίδευση, σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, οι αριθμοί των άπορων μαθητών είναι πλασματικοί, αφού οι μαθητές είναι πολύ περισσότεροι, αλλά λόγω της ηλικίας, ντρέπονται να ζητήσουν βοήθεια.
Αλλά και ο αριθμός των απόρων στην Κύπρο καθημερινά μεγαλώνει, καθώς οι πολίτες αδυνατούν πλέον ν' αντεπεξέλθουν στη δύσκολη οικονομική κατάσταση ενώ, μη μπορώντας να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, καταφεύγουν στα συσσίτια.
Σύμφωνα με το «Sigmalive» η εν λόγω κατάσταση προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό στις Μητροπόλεις, στα Κοινωνικά Παντοπωλεία και σε άλλους φιλανθρωπικούς φορείς, οι οποίοι απευθύνουν δραματική έκκληση για ενίσχυση των αναγκών που προκύπτουν.

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις