Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Γερμανός δημοσιογράφος τραυματίστηκε από σφαίρες στη Συρία


Το δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD μετέδωσε απόψε ότι ένας δημοσιογράφος ο οποίος εργάζεται γι' αυτό, ο Γεργκ Αρμπρούστερ...

τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες κατά την διάρκεια μιας αποστολής του στο Χαλέπι.
Ο κ. Αρμπρούστερ, 65 ετών, επί σειρά ετών ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου σε αραβικές χώρες περιλαμβανομένης το τελευταίο διάστημα της Αιγύπτου, βρέθηκε εν μέσω «μιας ανταλλαγής πυρών», ενώ περιηγείτο στην συριακή μεγαλούπολη μεγάλο τμήμα της οποίας έχει καταστραφεί από τις μάχες, όπως ανέφερε η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του δικτύου στις 20:00.

Ο δημοσιογράφος διακομίστηκε στην Τουρκία και η κατάστασή του είναι τώρα σταθερή, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του SWR, ενός τοπικού δικτύου του ARD, ο κ. Αρμπρούστερ υποβλήθηκε σε κατεπείγουσα επέμβαση σε συριακό νοσοκομείο πριν μεταφερθεί στην Τουρκία. Είχε ταξιδέψει στην περιοχή για να κάνει ένα ρεπορτάζ για τους Σύρους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Το γεγονός του τραυματισμού του Αρμπρούστερ χαρακτηρίστηκε «φρικτό» από τον εκπρόσωπο της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, τον Στέφεν Ζάιμπερτ, που έκανε ένα σχόλιο για το γεγονός αυτό μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης twitter. Ο Ζάιμπερτ ευχήθηκε στο μήνυμά του ταχεία ανάρρωση στον ανταποκριτή της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης.


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις