Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Trikala Prison Resort! Μένετε όσο θέλετε…


του Στρατή Μαζίδη
Εντύπωση προκαλεί η απόδραση 11 κακοποιών όπως ανέφερε το elas-lyste από τις φυλακές των Τρικάλων πριν λίγες ημέρες...


Κι αυτό γιατί στην ίδια φυλακή πρωτύτερα αντιμετωπίστηκε επιτυχώς η απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Βλαστού. Αυτό αντί να είχε ως επακόλουθο μια σχετική επαγρύπνιση του σοφρωνιστικού καταστήματος, είχε ευεργετική επίδραση στους φιλόδοξους φυλακισμένους οι οποίες κατάλαβαν πως από αέρος δε θα μπορούσαν να διαφύγουν αναζητώντας άλλα κενά στην ασφάλεια των φυλακών. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως τα βρήκαν.

Η μετατροπή του χώρου της φυλακής σε πεδίο μάχης ή η πρόσφατη ομηρεία των σοφρωνιστικών υπαλλήλων στο Μαλανδρίνο από τον Αλκέτ Ριζάι με την απειλή της χειροβομβίδας οφείλουν να μας προβληματίσουν.

Πώς προμηθεύτηκε τον οπλισμό ο Ριζάι και έκανε ότι έκανε σε ώρα πολύ μετά του προαυλισμού; Ποιος του την έδωσε;

Πώς βρέθηκαν οι αλβανοί κρατούμενοι της Γ πτέρυγας στα Τρίκαλα με οπλισμό;

Αστυνομικοί ρισκάρουν τη ζωή τους για να συλλάβουν κακοποιά στοιχεία και όταν αυτό γίνεται πραγματικότητα, τότε η δικαιοσύνη αν αποδοθεί οδηγεί τους καταδικασμένους σε φυλακές που περισσότερο θυμίζουν ξενοδοχεία στα οποία κανείς όποτε θέλει μπαίνει και όποτε θέλει βγαίνει.

Αυτή τη στιγμή κακοποιοί που καταδικάστηκαν για κλοπές και ληστείες κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Από την άλλη η επίθεση με πυρά έξωθεν της φυλακής οφείλει να προβληματίσει. Τέτοιο περιστατικό είναι πρωτοφανές και δε γνωρίζω κατά πόσο έχουν άδικο όσοι μίλησαν για αντάρτικη επίθεση από “απελευθερωτικούς” στρατούς. Άραγε ήταν απλή απόδραση καλά ενισχυμένη ή προσπάθεια απεγκλωβισμού συντρόφων;

Ένας λόγος παραπάνω κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα να δούμε σοβαρά και το θέμα του σοφρωνιστικού συστήματος. Δε γίνεται βιαστές, σεσημασμένοι και κατ΄επανάληψη φονιάδες να βρίσκονται λίγα μέτρα από τις γειτονιές μαζί με π.χ. οικονομικούς κρατουμένους ή καταδικασμένους για πχ εγκλήματα τιμής.

Ίσως ήρθε η στιγμή της ανέγερσης σοφρωνιστικών καταστημάτων σε ακατοίκητες νησίδες που θα φιλοξενούν τα επικίνδυνα από άποψη εγκληματικότητας κακοποιά στοιχεία. Τι έγκλειστος στο Μαλανδρίνο, τι σε μια νησίδα κάπου στο Αιγαίο. Η μόνη διαφορά είναι στο τι θα βρεις μπροστά σου μόλις αποδράσεις. Ελεύθερο πεδίο να εξαφανιστείς ή σκυλόψαρα;


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις