Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Κολοκυθοκεφτέδες σε φύλλο σφολιάτας και μαγιονέζα φάβας

kolokithokeftedes me favaΥλικά για 32 τεμάχια

1 συσκευασία φύλλο για σφολιάτα
1 κρόκος αυγού ανακατεμμένος με λίγο νερό
σπόροι μάραθου
1 κιλό κολοκυθάκια
2 κ.σ. αλάτι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
150 γρ γραβιέρα τριμμένη
2 αβγά χτυπημένα
1 κούπα φρέσκο δυόσμο
1 κ.σ. φρέσκο εστραγκόν
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμη για το αλεύρωμα
100 γρ γαλέτα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι λευκό
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
500 γρ ντοματίνια
ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Για τη μαγιονέζα φάβας
200 γρ. πουρές φάβας
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
το χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μουστάρδα
200 ml ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

 Εκτέλεση Συνταγής

Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα φάβας. Στο thermomix ή πολυμίξερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά-σιγά μέχρι να έχουμε μία κρεμώδη σάλτσα που μοιάζει με μαγιονέζα. Απλώνουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας και κόβουμε σε τετράγωνα. Απλώνουμε το αβγό-λάδι, πασπαλίζουμε με μαραθόσπορο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 18 τουλάχιστον λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα. Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα ντοματίνια , το ελαιόλαδο, τα αλάτι και το πιπέρι και τα ψήνουμε ταυτόχρονα με τα φύλλα σφολιάτας. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε να στραγγίσουν από τα νερά τους. Τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Στη συνέχεια τα πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια ένταση. Τα απλώνουμε σε μία επιφάνεια με απορροφητικό χαρτί για να αποβάλουν το επιπλέον ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες συνοδεύοντας τα με τη μαγιονέζα φάβας και τα ψητά ντοματίνια.

Τη συνταγή μας την έδωσε ο σεφ Δημήτρης Κοπαράνης
Το πιάτο φωτογραφήθηκε από τον ίδιο και σερβιρίστηκε στο Estrella.

Βρείτε πολλές ακόμη συνταγές στο: foodrevolution.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις