Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΛΕΙΒΑΔΙΑ... ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ... ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ

Μεγάλες διαστάσεις πήρε η φωτιά η οποία ξέσπασε στις 14:30 το μεσημέρι, από άγνωστημέχρι στιγμής αιτία, μεταξύ των περιοχών Καρακόλιθος και Τσουκαλάδες που είναι κοντά στην Λιβαδειά.

Οι άνεμοι είναι πάρα πολύ.....
ισχυροί και πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει ακόμη και την πόλη της Λιβαδειάς.

Οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές των πρώτων σπιτιών στην Χαιρώνεια και σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Παπαγγελή «έχουν καεί στάνες κτηνοτρόφων όπως επίσης έχουν παραδοθεί στις φλόγες και τέσσερα σπίτια».

Δεκάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ μετά τις 10 το βράδυ εκκενώθηκε το γηροκομείο της Μητρόπολης, που βρίσκεται στο Πέρα Χωριό της Λιβαδειάς, στις παρυφές της πόλης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του νοσοκομείου Κώστα Γκιζίμη «η φωτιά κύκλωσε το γηροκομείο και δόθηκε εντολή και εκκενώθηκε. Όλοι οι φιλοξενούμενοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα. Η εκκένωση του γηροκομείου τελείωσε λίγο πριν τις 10 το βράδυ και όλοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια».

Την ίδια στιγμή αστυνομικές δυνάμεις είναι συγκεντρωμένες στα χωριά Τσουκαλάδες και Πέρα Χωριό και περιμένουν να εκτιμήσουν την κατάσταση πριν δώσουν εντολή για εκκένωση των χωριών. Κάτοικοι των χωριών ωστόσο έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Το μέτωπο ξεπερνά τα 6 χιλιόμετρα και κυριολεκτικά βρίσκεται στις παρυφές της πόλης της Λιβαδειάς. Ήδη έχουν μεταφερθεί στην περιοχή δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα, το σύνολο του εξοπλισμού των δήμων της περιοχής όπως επίσης και της Περιφέρειας και εθελοντικές ομάδες που προσπαθούν να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης.

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.