Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟ - ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ

Φθάσαμε από το “η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα” στο “ η δημοκρατία θα προστατεύεται με διατάξεις”. Βρήκε η Δημοκρατία αδιέξοδο για να έρθουν οι διατάξεις, οι οποίες εξαγγέλθηκαν από τον αντιπρόεδρο της....
κυβέρνησης Βενιζέλο ή ώθησαν την Δημοκρατία σε αδιέξοδο για να περάσουμε σε 
ένα καινούργιο καθεστώς που θα έχει δημοκρατικό μανδύα αλλά φασιστικά θεμέλια; Η Δημοκρατία, για το πολιτικό σύστημα με την πολιτική γραμμή “ενάντια στον φασισμό”, έγινε η κόκκινη γραμμή που θα διαχωρίζει τον κοινοβουλευτισμό από τον λαϊκή εντολή. Αλλάζοντας με μία απλή διάταξη το κοινοβουλευτικό σύστημα που θα επιτρέπει να συνεχίζει η όποια κυβέρνηση το έργο της ακόμα κι αν αν μία ολόκληρη παράταξη παραιτηθεί, ακόμα κι αν μέσα στη Βουλή μείνουν 200 βουλευτές, η δημοκρατία όχι απλά έχει φθάσει σε αδιέξοδο, αλλά σε γκρεμό. Με λίγα λόγια ακόμα κι αν η οποιαδήποτε παράταξη έχει την πλειοψηφία σε βουλευτικές έδρες και παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας, με έναν συνασπισμό κομμάτων μικρών ποσοστών το σύστημα θα δουλεύει κανονικά και “δημοκρατικά”. Δηλαδή από Δημοκρατία περνάς στην Ολιγαρχία αυτόματα. 

Η Δημοκρατία είναι το μοναδικό πολίτευμα που δεν διατάσσει αλλά ούτε διατάσσεται διότι είναι απόρροια της Ελευθερίας και της Αξιοκρατίας. Είναι το μοναδικό πολίτευμα που δεν έχει ανάγκη πατρόνων και νταβατζήδων για να επιβιώσει. Όταν υποτιμάς την δημοκρατία λέγοντας ότι “με διατάξεις θα θωρακιστεί”, εναντιώνεσαι στην λαϊκή εντολή που η δημοκρατία είναι το μοναδικό της όπλο σε όποια επίθεση γίνεται σε ένα Κράτος. Είτε από εχθρούς εκτός των πυλών ή εντός των πυλών. 

Φθάσαμε στο δια ταύτα όπου οι εκλογές θα είναι μια απλή θεατρική παράσταση για να συμμετέχει και η Ελλάδα στο διεθνές πανηγύρι των “δημοκρατών” τύπου Μέρκελ, Ομπάμα, Ολάντ κι άλλων. Από την χώρα που υπερασπίστηκε με αίμα τις ιδεολογίες, που τις έκανε δημοκρατικό θεσμό και αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ελεύθερου πολίτη φθάσαμε στα ψηφοδέλτια με λίστα υποψηφίων ανεξαρτήτως ιδεολογίας και θα καταλήξουμε στην τελευταία πράξη του φασισμού που δεν είναι τίποτε άλλο από τον διορισμό των διαχειριστών της “Δημοκρατίας” βασισμένο σε διατάξεις που θα την κάνουν άτρωτη. Επόμενο στάδιο των διατάξεων θα είναι η Ελευθερία σκέψης και έκφρασης και το τελικό η εγκαθίδρυση στα θεμέλια της δημοκρατίας ενός φασισμού που ο λαός ούτε θα μπορεί να τον χτυπά αλλά κι αν τολμήσει θα γίνεται εχθρός της Από-Φασιστικής Δημοκρατίας που μόλις ανατέλλει.-

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Στον τοίχο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.