Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Νέα «ένεση» ρευστότητας από την ΕΚΤ στις τράπεζες αναμένει η αγορά

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πρόκειται σύντομα να χορηγήσει ακόμα μια «ένεση» ρευστότητας στις τράπεζες της ευρωζώνης, προσφέροντάς τους κι άλλα φθηνά μακροπρόθεσμα δάνεια, κατά την εκτίμηση των.....
περισσότερων οικονομολόγων οι οποίοι συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.
Οι 44 από τους 59 αναλυτές που συμμετείχαν στην έρευνα, η οποία έγινε αυτήν την εβδομάδα, εκτίμησαν ότι η ΕΚΤ θα διοχετεύσει περισσότερη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα, πιθανόν στις αρχές του 2014, για να τονώσει την εύθραυστη ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης.
Η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της έως τουλάχιστον τις αρχές του 2015.
Η οικονομία της ευρωζώνης βελτιώνεται με βραδύ ρυθμό και τα προβλήματα στον τραπεζικό κλάδο δεν ευνοούν την επιτάχυνση της ανάπτυξης.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρικη Τράπεζα έχει ήδη διοχετεύσει στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα πάνω από 1 τρισ. ευρώ, προχωρώντας δυο φορές στις λεγόμενες χορηγήσεις μακροπρόθεσμης ρευστότητας (LTRO's) στα τέλη του 2011 και στις αρχές του 2012.
Η πρώτη δόση της αποπληρωμής αυτών των τριετών δανείων είναι προγραμματισμένο να καταβληθεί στα τέλη του 2014ς κι ενδέχεται αυτό να σημάνει δυσκολίες για ορισμένες από τις ασθενέστερες τράπεζες της ΕΕ.




newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις