Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Με το εκτυπωμένο εκκαθαριστικό η επιστροφή φόρου

Οι τράπεζες πρέπει να θεωρούν έγκυρο το εκτυπωμένο εκκαθαριστικό από το taxisnet και να το κάνουν αποδεκτό σε .ολες τις περιπτωσεις αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χ.Θεοχάρης.


Συγκεκριμένα να προχωρούν σε καταγγελία στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών οι φορολογούμενοι οπου προσκομίζουν το εκτυπωμένο εκκαθαριστικό απο το taxisnet στις....
τράπεζες και δεν γίνεται αποδεκτό από τους υπαλλήλους τους αναφέρει σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χ.Θεοχάρης. Το υπουργείο Οικονομικών γίνεται διαρκώς αποδέκτης καταγγελιών, σύμφωνα με τις οποίες ενώ οι τράπεζες εισπράττουν δόσεις από φορολογούμενους που προσκομίζουν εκτυπωμένο εκκαθαριστικό από το taxisnet,ενώ αρνούνται να τους δώσουν την επιστροφή φόρου και αντί του εκτυπωμένου εκκαθαριστικού ζητούν το πρωτότυπο Επίσης, βάσει των ίδιων καταγγελιών ενώ οι τράπεζες δέχονται την εφάπαξ καταβολή του φόρου με τα εκτυπωμένα σημειώματα, αρνούνται να χορηγήσουν την έκπτωση του 5%. Αιτιολογούν τα παραπάνω, υποστηρίζοντας ότι με παλαιότερες οδηγίες του το υπουργείο είχε διευκρινίσει ότι οι επιστροφές φόρου θα δίδονται μόνο σε όσους έχουν πρωτότυπα εκκαθαριστικά. Παρεμβαίνοντας στο θέμα ο κ. Θεοχάρης ζήτησε από τους φορολογουμένους να προχωρούν σε συγκεκριμένες καταγγελίες προς την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, η οποία έχει εκδώσει ήδη τέσσερις εγκυκλίους για το θέμα.




www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις