Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Σύνδεση στην πράξη της Σουηδίας με το ΝΑΤΟ…

Μια μεγάλης σημασίας εξέλιξη σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες που δείχνει ότι οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Σουηδία και τα αμυντικά προβλήματα που αποκαλύφθηκαν στην...

ετοιμότητα της σκανδιναβικής χώρας που έχουν προκαλέσει την αντίδραση του Σουηδού αρχηγού ΓΕΕΘΑ, οδήγησαν σε μια απόφαση που θα απασχολήσει έντονα τη διεθνή επικαιρότητα, όταν και εάν συνειδητοποιηθεί η σημασία της…

Η Σουηδία, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της χώρας, αν και δεν αποτελεί μυστικό ότι διατηρεί «ειδική σχέση» με το ΝΑΤΟ, αποφάσισε να συνεισφέρει μία μοίρα μαχητικών αεροσκαφών JAS-39 Gripen στη Δύναμη Ταχείας Επέμβασης της Ατλαντικής Συμμαχίας (NRF: NATO Rapid Reaction Force).

Η μοίρα μαζί με 120 άτομα προσωπικό υποστήριξης, θα ενταχθούν στη δύναμη του ΝΑΤΟ το 2014. Το 2015, η Σουηδία συμφώνησε να συνεισφέρει άλλα οχτώ (8) μαχητικά του τύπου στη δύναμη, καθώς επίσης και μια μονάδα αμφιβίων επιχειρήσεων. Άμεσα θα προχωρήσει και η διάθεση ενός ναρκαλιευτικού.

Τον περασμένο μήνα, η Ατλαντική Συμμαχία είχε επιτρέψει στη Σουηδία να συμμετάσχει στην πολυεθνική άσκηση «Steadfast Jazz», η πρώτη φορά που οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας συνασκήθηκαν με τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, συνολικής δύναμης 25.000 ατόμων.

Η Σουηδία συμμετείχε και στην άσκηση του ΝΑΤΟ «Cyber Coalition 2013», σε μια ακόμη απόδειξη της εμβάθυνσης της σχέσης της χώρας με το ΝΑΤΟ με απώτερο στόχο να καλυφθούν τα κενά που έχουν διαπιστωθεί στο αμυντικό σύστημα της χώρας. Στην άσκηση συμμετείχαν εκτός της Σουηδίας, η Ελβετία, η Φινλανδία, η Ιρλανδία και η Αυστρία, χώρες που επίσης διατηρούν μια αναβαθμισμένη – πέραν του PfP (Partnership for Peace), του προγράμματος «Συνεταιρισμός για την Ειρήνη» – σχέση με το ΝΑΤΟ.



ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


ΠΗΓΗ
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.