Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Δίωξη Φράγκου για παράβαση καθήκοντος

   Η διερεύνηση της υπόθεσης έγινε μετά από καταγγελία του απόστρατου -σήμερα- αξιωματικού, Νικόλαου Ρούμπου, σύμφωνα με την οποία ο επίτιμος Α/ΓΕΣ, ενώ ήταν εν ενεργεία αρνήθηκε δύο φορές να του χορηγήσει αντίγραφα της ΕΔΕ που είχε διενεργηθεί σε βάρος του.....

Kατά συρροή το αδίκημα που θα εκδικαστεί στις 23 Ιουνίου από το Πενταμελές Στρατοδικείο Αθηνών


→Η διερεύνηση της υπόθεσης έγινε μετά από καταγγελία του απόστρατου -σήμερα- αξιωματικού, Νικόλαου Ρούμπου, σύμφωνα με την οποία ο επίτιμος Α/ΓΕΣ, ενώ ήταν εν ενεργεία αρνήθηκε δύο φορές να του χορηγήσει αντίγραφα της ΕΔΕ που είχε διενεργηθεί σε βάρος του

Της Κατερίνας Κατή

Επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) διώκεται για παράβαση καθήκοντος και μάλιστα κατά συρροή. Πρόκειται για τον στρατηγό εν αποστρατεία Φράγκο Φραγκούλη, ο οποίος έχει ήδη κληθεί να εμφανιστεί ενώπιον του ακροατηρίου του Πενταμελούς Στρατοδικείου Αθηνών προκειμένου, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, να δικαστεί ως υπαίτιος του ότι:

«Με δύο πράξεις του τέλεσε δύο εγκλήματα που τιμωρούνται από τον νόμο με πρόσκαιρες στερητικές της ελευθερίας ποινές, ως εξής: Ενώ ήταν υπάλληλος, με πρόθεση, σε δύο περιστάσεις, παρέβη τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει σε άλλους παράνομο όφελος και να βλάψει κάποιον άλλο».

Η διερεύνηση της υπόθεσης από τον αρμόδιο Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών έγινε μετά από καταγγελία του απόστρατου σήμερα αξιωματικού, Νικόλαου Ρούμπου, σύμφωνα με την οποία ο Φράγκος Φραγκούλης ενώ ήταν στρατιωτικός, δηλαδή Αντιστράτηγος του Στρατού Ξηράς και Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ), αρνήθηκε δύο φορές να του χορηγήσει αντίγραφα της ΕΔΕ που είχε διενεργηθεί σε βάρος του και είχε καταλήξει στο αρχείο. Ο καταγγέλλων ζητούσε τα αντίγραφα, καθώς ήθελε να στραφεί δικαστικά, με αγωγές και μηνύσεις, κατά των ιδιωτών με βάση τις καταγγελίες των οποίων είχε διενεργηθεί η σε βάρος του ΕΔΕ.

Το κατηγορητήριο

Αναφέρει το κατηγορητήριο σε βάρος του κ. Φραγκούλη ότι:

«Ενώ στα καθήκοντά του αναγόταν η χωρίς χρονοτριβή χορήγηση αντιγράφων του φακέλου ΕΔΕ που είχε διενεργηθεί για τη διερεύνηση των αναφερομένων σε βάρος του τότε Ανχη (ΥΟ) Ρούμπου Νικολάου, στα έγγραφα που είχαν αποστείλει ταχυδρομικώς στο ΓΕΣ/ΕΓΑ οι ιδιώτες Μ.Δ. και Ι. Μ. και στα οποία περιλαμβάνονταν και έγγραφα από την ποινική δικογραφία της Εισαγγελίας του Στρατοδικείου Λάρισας σε βάρος του Ν. Ρούμπου —η οποία (ΕΔΕ) είχε διενεργηθεί από την 1η Στρατιά, κατόπιν ρητής και συγκεκριμένης προφορικής εντολής του ιδίου του κατηγορουμένου—, με πρόθεση παρέβη το ως άνω υπηρεσιακό του καθήκον και αρνήθηκε να χορηγήσει αντίγραφο του φακέλου ΕΔΕ στον Ν. Ρούμπο, παρά το γεγονός ότι η ΔΙΜΣΠΡΟ/ΓΕΣ στην από 11 Μαρτίου 2011 Συνέχεια Ενημέρωσης του Φύλλου Ενημερώσεως–Εισηγήσεων προς αυτόν, με τη σύμφωνη γνώμη και του Δντού του Γραφείου Δικαστικού – Νομοθετικού του ΓΕΣ και με ρητή αναφορά στις διατάξεις του ΚΔΔ, αλλά και με αναφορά με δείκτες στο ΦΕΕ σε δύο γνωμοδοτήσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του εισηγήθηκε να ικανοποιηθεί το σχετικό αίτημά του, αλλά και παρά το γεγονός ότι η ίδια ως άνω Επιτελική Διεύθυνση με έγγραφό της προς τον Διευθυντή του Επιτελικού Γραφείου του κατηγορουμένου ως Α/ΓΕΣ του υπενθύμισε ότι ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στην κατοχή του και του γνωστοποίησε ότι ο Ν. Ρούμπος με την από 10 Φεβ. 2011 αναφορά του επανήλθε στο αίτημά του για τη χορήγηση αντιγράφων του φακέλου ΕΔΕ και του εισηγήθηκε εκ νέου την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος. Τα καθήκοντά του αυτά τα παρέλειψε ο κατηγορούμενος με σκοπό να προσπορίσει παράνομο όφελος στους καταγγέλλοντες ιδιώτες, συνιστάμενο στην παρεμπόδιση του Ν. Ρούμπου να στραφεί εναντίον τους ποινικά και αστικά, αλλά και να βλάψει τον αιτούντα, αφού αυτός χωρίς να έχει στην κατοχή του τα έγγραφα που περιείχε η ΕΔΕ που σχηματίστηκε με αφορμή τις καταγγελίες των συγκεκριμένων ιδιωτών σε βάρος του δεν θα μπορούσε να ασκήσει κατά αυτών τα κατά την κρίση του νόμιμα δικαιώματά του ενώπιον των αστικών δικαστηρίων ή και των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών».

Η δίκη έχει προσδιοριστεί για τις 23 Ιουνίου, ωστόσο ο κ. Φραγκούλης δικαιούται να προσφύγει κατά του κλητήριου θεσπίσματος.



ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


ΠΗΓΗ
http://www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις