Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Economist: «Όμηρος συμφερόντων η κυβέρνηση Σαμαρά»

«Η Τρόικα επέστρεψε» είναι ο τίτλος άρθρου του έγκυρου περιοδικού «The Economist» που επισημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών έχουν διαρκέσει περισσότερο από έξι μήνες. ....


Οι συντάκτες του άρθρου τονίζουν ότι από τη μία πλευρά η Αθήνα κάνει λόγο για υπερβολικές απαιτήσεις της τρόικας και από την άλλη οι πιστωτές καταγγέλλουν πως η Ελλάδα έχει εφαρμόσει μόλις τα μισά από όσα συμφώνησε το καλοκαίρι.

«Οι διαφωνίες για την απελευθέρωση της αγοράς φρέσκου γάλακτος και η πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στα supermarket υποδεικνύουν ότι ο ευάλωτος κυβερνητικός συνασπισμός του οποίου ηγείται ο Αντώνης Σαμαράς είναι όμηρος των ομάδων συμφερόντων» αναφέρει το δημοσίευμα.

Όσον αφορά στην κρίσιμη διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, ο «Economist» επισημαίνει: «Άλλες διαφωνίες που δεν προβάλλονται τόσο πολύ από τον Τύπο μπορεί να πλήξουν περισσότερο τις πιθανότητες οικονομικής ανάκαμψης φέτος». 

Σημειώνεται ότι το άρθρο εστιάζει στη διαφωνία των δύο πλευρών για το μέγεθος των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.