Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

VIDEO - Τα ΜΑΤ φυγαδεύουν την τρόικα – επεισόδια στο Σύνταγμα

Τα ΜΑΤ φυγαδεύουν την τρόικα – επεισόδια στο Σύνταγμα (Βίντεο)
Παρουσία ισχυρότατων αστυνομικών δυνάμεων και μετά τα επεισόδια που προηγήθηκαν με τα ΜΑΤ να πνίγουν τη....
συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα χημικά, επιχειρείται η φυγάδευση της τρόικας. Αστυνομικοί ανοίγουν δρόμο στο Σύνταγμα για να φύγει το κλιμάκιο της τρόικα που βρισκόταν σε συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Βασικά θέματα της σύσκεψης που τέθηκαν επί τάπητος ήταν ο καθορισμός του στόχου της διαθεσιμότητας για το 2014, να συμπληρωθούν τα 12.500 ονόματα του δεύτερου κύματος της διαθεσιμότητας του 2013 (που πήρε παράταση για το Μάρτιο του 2014) και η επιτάχυνση των 11.000 απολύσεων στο Δημόσιο που προβλέπει το Μνημόνιο για το 2014.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην πλατεία Συντάγματος, λίγο πριν τις 11 το πρωί, όταν τα ΜΑΤ επιχείρησαν να απομακρύνουν διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο και είχαν κλείσει το δρόμο μπροστά από το υπουργείο.


Τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, απωθώντας τους διαδηλωτές προς την Ερμού, ενώ μία γυναίκα λιποθύμησε, πιθανότατα από την εισπνοή χημικών. H ένταση συνεχίστηκε στην Ερμού, με διαδηλωτές να αντιδρούν έντονα και να παρατηρούνται αψιμαχίες με άνδρες των ΜΑΤ.
Δεκαεπτά διαδηλωτές προσήχθησαν από την αστυνομία αλλά εν συνεχεία αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ μία γυναίκα έπεσε τραυματισμένη στο πεοδρόμιο και μεταφέρθηκε στο Γεννηματάς.
Σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο Θ.Κοτσιφάκης είπε ότι έχουν προσαχθεί 16 εκπαιδευτικοί και μία σχολική φύλακας. «Η Δημοκρατία έχει καταλυθεί. Ούτε στο πεζοδρόμιο δεν μας άφησαν να διαδηλώσουμε. Δεν είχαμε κλείσει τον δρόμο. Ήταν μία ειρηνική διαμαρτυρία».
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν η ΟΛΜΕ, η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.




paradrasi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.