Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Πτήση ΜΗ 370: Εντατικοποιούνται οι έρευνες - Αντίστροφη μέτρηση πριν σιγήσει το "μαύρο κουτί"


Έχουν περάσει πάνω από τρείς εβδομάδες από τότε που το Boeing 777 των μαλαισιανων Αερογραμμών εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ και ακόμη δεν έχει βρεθεί το παραμικρό ίχνος του αεροσκάφους. 


Παρά τις κατά καιρούς πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για να αποκάλυψη 300, 400 ή 1000 συντριμμιών που έχει ο Χ ή ο Ψ δορυφόρος τίποτα απολύτως που θα μπορούσε να δώσει κάποιου είδους πληροφορία για το αεροσκάφος  αλλά και τους 227 επιβάτες και το 22μελές πλήρωμα δεν έχει βρεθεί.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ οι έρευνες πρόκειται να εντατικοποιηθούν από σήμερα στην περιοχή που βρίσκεται 1100 μίλια περίπου δυτικά του Περθ καθώς το σήμα που εκπέμπει το «μαύρο κουτί» του αεροσκάφους πρόκειται να σύντομα να σταματήσει καθώς οι μπαταρίες του εξαντλούνται στις 20 ημέρες. Τουλάχιστον 20 άτομα συγγενείς επιβατών της μοιραίας πτήσης έφτασαν στην Μαλαισία από την Κίνα σε μια προσπάθεια να πιέσουν του επισήμους της Μαλαισίας για απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα που υπάρχουν.

Στο μεταξύ από την Αυστραλία πρόκειται να ξεκινήσει τη Δευτέρα  το σκάφος Ocean Shield το οποίο μεταφέρει ειδικό εξοπλισμό στην ανίχνευση του σήματος του «μαύρου κουτιού» ενώ παράλληλα μεταφέρει και ένα τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο σκάφος. Χωρίς όμως τον καθορισμό της γενικότερης περιοχής που μπορεί να έχει πέσει το αεροσκάφος ακόμη και αυτός ο ειδικός εξοπλισμός είναι ζήτημα εάν τελικά θα αποδειχθεί χρήσιμος.

Το σύστημα σύρεται ουσιαστικά από το σκάφος αλλά αυτό δεν πρέπει να ξεπερνά τους 5 κόμβους σε ταχύτητα ενώ πρέπει να βρίσκεται και τουλάχιστον ένα μίλι εντός της ζώνης κάλυψης του σήματος από την υποτιθέμενη θέση του «μαύρου κουτιού». Αυτό σε συνδυασμό με το ότι η περιοχή που βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο της έρευνας έχει την έκταση περίπου της Πολωνίας γίνεται σαφές ότι η έρευνα λίγες πιθανότητες επιτυχίας έχει.


defencenet,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.