Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

Πλήθος κόσμου διαδηλώνει στο Σύνταγμα κατά του πολυνομοσχεδίου

Συλλαλητήρια στο Σύνταγμα από συνδικάτα και ενώσεις κατά του πολυνομοσχεδίουΔυναμικό και αγωνιστικό παρών δίνουν στο Σύνταγμα μέλη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αλλά και φαρμακοποιοί με αφορμή τη ψήφιση του πολυνομσχεδίου.Κλειστή είναι η Βασ. Σοφίας, και οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα. Κλειστός είναι και ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι το πολυνομοσχέδιο με τις διατάξεις που περιλαμβάνει «στέλνει στη γκιλοτίνα εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» ενώ «καταργεί στην ουσία κάθε παροχή κοινωνικής ασφάλειας από το ήδη στραπατσαρισμένο κοινωνικό κράτος».

Το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε στις 18:30 στην πλατεία Συντάγματος, ενώ στις 19:00 το απόγευμα οργανώνει συγκέντρωση στην Ομόνοια, το ΠΑΜΕ.  

Παράλληλα, στο κέντρο βρίσκονται και 500 μέλη της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ.

Εν τω μεταξύ, φαρμακοποιοί από όλη την Ελλάδα έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο ζητώντας την απόσυρση διατάξεων που αφορούν τη λειτουργία των φαρμακείων.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και οι γιατροί, με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) να χαρακτηρίζει «τερατώδεις» τις ρυθμίσεις για την υγεία που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο.

Οι φαρμακοποιοί που βρίσκονται σε απεργία διαρκείας, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεων και μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ενώ και οι νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη, 1 Απριλίου, ημέρα συνεδρίασης του ECOFIN και στην απεργία την Τετάρτη, 9 Απριλίου.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις