Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ανοίγουν αύριο τα φαρμακεία- Τέρμα οι εφημερίες- Έφυγε από τη ΝΔ ο Θεοδοσιάδης

Οι φαρμακοποιοί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, προσφεύγοντας στα ευρωπαϊκά δικαστήρια... 
Ανοίγουν από αύριο τα φαρμακεία, με τους φαρμακοποιούς να αναζητούν πλέον άλλες μορφές αντίδρασης και τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Κυριάκο Θεοδοσιάδη, να ανακοινώνει την αποχώρησή του από το κόμμα της ΝΔ.
Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά αναφέρει ότι «η πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές μου, οδηγεί σε εξαφάνιση τη μεσαία τάξη και, χθες ολοκλήρωσε, με τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, την καταστροφή των φαρμακοποιών που έχω την τιμή να εκπροσωπώ και για τους οποίους θα συνεχίσω να μάχομαι».
Και καταλήγει ο κ. Θεοδοσιάδης: «Επειδή πιστεύω ότι οι πολιτικές μου επιλογές πρέπει να είναι συμβατές με τη συνείδησή μου, αποχωρώ από τη Νέα Δημοκρατία».
Στο μεταξύ, οι φαρμακοποιοί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, προσφεύγοντας στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και συντονίζοντας τη δράση τους με άλλους φορείς. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής αποφάσισε, σήμερα στη Γενική του Συνέλευση, η οποία διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα, να ανοίξουν τα φαρμακεία από αύριο, να καταργηθούν οι εφημερίες, (εξαιρούνται τα Σαββατοκύριακα) και παραμονή μόνο των διανυκτερεύσεων, «μετατροπή των φαρμακείων σε μόνιμα εκλογικά τμήματα ενάντια όσων ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο» και συντονισμό δράσεων με άλλους θιγόμενους κλάδους.
Επίσης, την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 14:00 και μετά προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ, ενώ αποφάσισαν και συμμετοχή στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 9 Απριλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις