Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Το παρασκήνιο: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του Γιάννη Στουρνάρα


Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι αρκετοί βουλευτές της πλειοψηφίας που δυσφορούν με την στάση του κ. Στουρνάρα θα ήταν δύσκολο να τον υπερασπιστούν κατά την σχετική συζήτηση..




Σε ευρεία σύσκεψη κομματικών στελεχών και του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι ελήφθη η τελική απόφαση για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Οι πρώτες σκέψεις γύρω από την τακτική που θα ακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό, αντηλλάγησαν χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικράτησε έντονη δυσφορία , όχι μόνο για την απόφαση της κυβέρνησης να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αλλά και για το γεγονός, ότι το θέμα των τραπεζών, μείζων για τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε τελείως υποβαθμισμένο από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς απέφευγε να τοποθετηθεί κατά τη συζήτηση στην βουλή.

Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση μομφής κατά του κ. Στουρνάρα, πέρα από τα όσα δημόσια έθεσε ο κ. Τσίπρας, έγινε για μια σειρά λόγους, οι κυριότεροι εκ οποίων είναι ότι πρέπει το θέμα των τραπεζών να αναβαθμιστεί στην δημόσια συζήτηση, ενώ τονίστηκε ότι αρκετοί βουλευτές της πλειοψηφίας που δυσφορούν με την στάση του κ. Στουρνάρα θα ήταν δύσκολο να τον υπερασπιστούν κατά την σχετική συζήτηση.

Επίσης, τονίζουν οι ίδιες πηγές, ήταν αναγκαίο να σταλεί ένα μήνυμα της βουλής προς τους δανειστές, ενόψει των συνεδριάσεων του Γιούρογκρουπ και του Εκοφίν, ότι δεν είναι δυνατό να αγνοούνται κορυφαία ζητήματα που αφορούν τον ελληνικό λαό και να θέτουν συνεχώς εκβιαστικές ημερομηνίες για την εκταμίευση των δόσεων, αλλά και νέους όρους.

Σε όλα αυτά, αναφέρει κομματική πηγή «θα έπρεπε να μπει ένα φρένο και αυτό μπορούσε να συμβεί με την πρόταση δυσπιστίας».


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.